Операта в Сидни изразява признателност към пожарникарите и доброволците в Австралия

Огнения ад в Австралия продължава

В събота, 11 януари 2020г., Операта в Сидни изрази признателност към пожарникарите и доброволците за борбата им с безпрецедентната огнена стихия, завладяла Австралия през последните три месеца. Светлините на фасадата на емблематичната сграда показваха изображения на екипите, които се опитват да се справят с огнения ад и да помогнат в кризисната ситуация в щатите Виктория и Нов Южен Уелс.

„Искаме да изпратим послание за надежда и сила и най-важното - да благодарим на за техните невероятни усилия и смелост“, споделят от оперния театър. Едно от изображенията представлява обикновен ръчно рисуван знак, който има сърцевидна форма и надпис „Благодарим, огнеборци!“.От Операта в Сидни също заявяват, че през март ще бъде организирана галавечер за събиране на средства, за да бъдат подпомогнати общностите, засегнати от пожарите.

Въпреки всеотдайността и изтощението на огнеборците, горските пожари продължават. Най-малко 27 души от екипите на пожарникарите и доброволците са изгубили живота си от началото на сезона на пожарите в края на юли. Повече от 2000 домове са разрушени или повредени, а цели села са принудени да се евакуират.

Властите от своя страна настояват чуждестранните посетители да продължат гостуванията си в Австралия, тъй като туристическата индустрия е ключова за развитието на страната, като представлява 3,1 % от нейния БВП.