Отлагат откриването на Театър „Зондхайм" в Лондон

Мюзикълите

Британският театрален продуцент Камерън Макинтош отложи официалното откриване на театър „Зондхайм" в Лондон, тъй като 89-годишният Стивън Зондхайм е получил контузия след падане.

Макинтош заяви, че падането е довело до това, че Зондхайм е разкъсал сухожилие, което е „компрометирало сериозно неговата ежедневна мобилност".

Мястото - известно преди като Куинс Тиътър /Театъра на Кралицата/ - официално трябваше да отвори отново на 14 март по обед с прием в присъствието на Зондхайм.

„Вследствие на това трябваше да вземем разочароващото решение да отложим официалното откриване на театър „Зондхайм“ (където се играе мюзикъла „Клетниците”), за което Стивън щеше да пристигне от Ню Йорк. Вероятно ще изминат няколко месеца, преди той да бъде в състояние да пътува отново до Англия, за да отпразнува откриването на новия театър, носещ неговото име“, каза Макинтош, който е собстневик на сградата.

„Макар и временно неработоспособен, Стив е все още в добро разположение на духа, въпреки че мюзикълът „Уестсайдска история”, на който е написал текста, и „Къмпани”, на който е композитор и текстописец, ще бъдат показани съвсем скоро на Бродуей в негово отсъствие“, добави той. 

Зондхайм се пошегува, че „би направил почти всичко за Камерън” и добави: „Да застана рамо до рамо с него на сцената на Уест Енд, но на количка, не е нещо, с което ще му позволя да ме дразни...Докато се възстановя, нямам търпение да хвърля бастуна си, да хвана шапката и потегля към Камерън. Меко казано, театърът в Уест Енд, който ще носи моето име, обичам да посещавам още от първото ми пътуване до Лондон преди почти 70 години. Лондон винаги е бил втори дом за мен както в професионален, така и в личен план”.