Организаторът на концерта на Vienna Mozart Orchestra: „От 2 години се опитваме да ги доведем в България“

22 декември, зала 1 на НДК

 „От около 2 години се опитваме да ги доведем в България. Истината е, че много трудно успяхме да намерим дата, която да съвпада с културния афиш в столицата и техните ангажименти“, коментира в ефира на Класик ФМ радио организаторът на концерта на Vienna Mozart Orchestra Бойко Гюров от BGTSC. По думите му,  това е един от оркестровите състави с постоянна заетост, при който уговарянето за концертни изяви се прави значително по-рано. „НДК бяха достатъчно любезни, за да предоставят датата и залата за този страхотен оркестър.  Най-хубавото е, че съвпада и с вашия рожден ден“, добави организаторът.

Авторитетният Vienna Mozart Orchestra ще изнесе забележителен коледен концерт на 22 декември в зала 1 на НДК, като вратите ще бъдат отворени за публиката от 19.00ч., а музикалната вечер ще започне един час по-късно. Тържественото събитие е посветено на 25-атата годишнина от създаването на единственото радио за класическа музика в България- Classic FM радио.

В програмата на концерта са включени произведения от Моцарт, Хайдн, Бах , Дворжак и др. Освен със своите изтънчени изпълнения и висок професионализъм и майсторство, музикантите ще впечатлят публиката с уникалните си костюми и перуки, с които ще бъдат облечени. Както елегантният им външен вид, напомнящ стила на Моцарт, така и впечатляващите им музикални интерпретации, ще докоснат публиката до естетиката на 18 век и ще създадат неповторима празнична атмосфера.

„Много хора смятат, че артистите се появяват на сцената и то е даденост. Да, но не е точно така. Често костюмите или инструментите им  се оказват „препъни-камък“  в опитите на хора като мен да изживеят спокойно мечтата, която преследват към определена дата“ , поясни Гюров. Според него,  костюмите и перуките ще бъдат транспортирани, правилно съхранени и доставени с полет на националния ни авиопревозвач. „Тези костюми са съизмеримо доста големи като багаж“, допълни той.

Билети можете да откриете в Билетния център на НДК, в системата на Eventim и тяхната партньорска мрежа, като за улеснение е активирана версията  “print at home”  т.е билетът може да се разпечата в домашни условия и да бъде донесен на място.

Цялото интервю на Георги Митов-Геми с Бойко Гюров ще откриете в звуковия файл под снимките вляво.

Тегленето на първите печеливши от томболата с покани за музикалното събитие бе извършено от организатора в ефира на Класик ФМ. А кой още предстои да спечели билети за концерта на Vienna Mozart Orchestra, ще научите в специалната ни празнична програма на 19 декември от 7.30 до 14.00ч.!!!