Akaga & Quarto - с НОВОГОДИШЕН КОНЦЕРТ!

Akaga & Quarto - с НОВОГОДИШЕН КОНЦЕРТ!

28 декември 2019г., 19.00ч, Зала "България"

Новогодишен парти концерт подготвят емблематичните музиканти от Акага и Кварто квартет. Събитието ще се състои на 28 декември, събота, от 19ч. в зала „България“.

Популярните песни на Акага като „Ден без теб“, „Полудяваме“ и др. ще бъдат изпълнени в класически аранжимент на Иван Пенчев от Кварто квартет.  „Обичам да звучи семпло с една „паяжина“ вътре, която да придава почти класически облик“, сподели талантливия цигулар в студиото на Класик ФМ радио.  По думите му, „бисовете ще са в основната програма“.

Кварто квартет ще привнесат лирика и романтизъм в трактовката и звука на Акага. „За мен силата на този проект е в контраста.  защото като изпълняваме наши парчета заедно с Кварто, ще изсвирим едно „Либертанго“, което придава един дъх, едно усещане за друго време и култура. Това носи една динамика и изконна чаровност на проекта“, коментира Красимир Куртев от Акага. „ Концертът ще бъде насочен към това да се предусетим партито на Нова година, след като сме уморени от коледните трапези“, посочи още вокалистът.

„И ако имало нещо лошо през годината, лекичко да го забравим, за да тръгне Новата година с хубаво чувство“, добави Иван Пенчев. „Зала „България“ е насочена към публиката на класическа музика, но голяма част от тази аудитория харесва Акага и едно място, където тази среща може да прерасне в новогодишно парти“, заяви той.

Музикантите ще разменят водещите партии в изпълненията си, като съчетават класическото и модерното звучене. „Такива проекти се правят отдавна по целия свят - класиката среща рока, джаза или фънка. В нашия случай ще бъде микс. Такива проекти не могат да се чуят всеки ден“, подчертава Куртев. Днес не само млади хора, но и такива на средна възраст, трудно се приобщават към класическа музика или да отидат на концерт. Това е един начин, по който биха възприели друго усещане за музиката“, казва той. 

Билети за Новогодишния парти концерт на Акага и Кварто квартет ще намерите на касата на зала „България“ /с изключение на 24 декември/ и в мрежата на Ивентим.