Фондацията на Бочели подкрепя младите таланти в Лондон

в Кралския колеж по музика в Лондон

Фондация „Андреа Бочели“ (ABF) и Международната общност „Джамил“ ще предоставят международна стипендия в Кралския колеж по музика в Лондон.

Създадена с цел да подпомогне талантливите студенти, които да преодолеят бариерите пред достъпа до музикално образование от световна класа, и като част от кампанията за повече музика на учебното заведение, новата стипендия ще бъде отпусната въз основа на заслуги и необходимост от такава подкрепа. За нея ще могат да кандидатстват възпитаници на Кралския колеж по музика в Лондон, като с предимство ще се ползват бъдещите професионални певци, които са записани в редовна форма на обучение.

Съобщението бе направено по време на посещение в учебното заведение от страна на световноизвестния тенор Андреа Бочели и Мохамед Джамил. Те присъстваха и на изпълнения на млади оперни таланти от бъдещето, които се обучават в колежа и неговото RCM Opera Studio.

Андреа Бочели основава фондацията на свое име през 2011 г. с цел да даде възможност на хората и общностите да преодолеят пречките, пред които са изправени, за да развият своя потенциал. По-рано тази година на фестивала „Зима в Тантора" в Алула, Саудитска Арабия, тенорът обясни, че е бил вдъхновен от Мохамед Джамил и работата на неговата организация, която се фокусира върху творчеството, предприемачеството, иновациите и младежта.

Световноизвестният италиански певец окачестви себе си като „развълнуван" от създаването на новото партньорство, коментирайки следното:  „Фондация „Андреа Бочели“ вярва, че музикалното образование може да стане неразделна част от живота на децата и младежите. Всъщност персоналът и доброволците на организацията работят неуморно, за да включват и популяризират програми и методики на международно ниво, които използват музиката като мощен инструмент за насърчаване на откриването и пълното себеизразяване".

От своя страна, Фади Джамил, президент на Международната общност „Джамил“ заяви: „С нашата цел да внесем иновации за по-добро бъдеще, ние открихме една глобална институция в лицето на Кралския колеж по музика, използваща творчески подход за предоставяне на музикално образование за всички ... Очакваме бъдещите стипендианти да постигат най-високите върхове на музикалното си развитие “.

Директорът на учебното заведение проф. Колин Лоусън добави: „Изключително сме благодарни на двете организации за тяхната решителност и ангажираност в кампанията ни за повече музика... Една от основните й цели е да направи музикалното образование достъпно за всички. Ето защо такива партньорства са жизненоважни за изпълняването на тази задача“.