С концерт и изложба Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ почита проф. Люба Енчева

Концерт е на 28 ноември, 18ч.

Тази вечер, 28 ноември 2019г., от 18.00ч. в Концертната зала на Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“, София ще бъде отбелязана 105-тата годишнина от рождението и 30 години от кончината на проф. Люба Енчева. От 17.30ч. в партерното фоайе на НМА ще бъде открита и документалната изложба „Най-голямата ми любов - музиката“, създадена преди 5 години и бе дарена на висшето учебно заведение от фондацията, кръстена на видната българска пианистка и педагог. Проявите са с вход свободен.

В концертната вечер ще участват млади талантливи музиканти от различни курсове, които се обучават във ВУЗ-а – Александър Ботушаров, Борис Петков, Виктория Лазарова, Георги Белчев, Дарина Дикова, Йоана Георгиева, Любов Лазарова, Михаела Колева, Николай Желязков, Симон Павлов, Стефания Русева.  Те ще изпълнят композиции, които са интерпретирани приживе от самата проф. Люба Енчева.

По време на вечерта ще бъдат разкрити любопитни подробности от живота и творческия й път от една от многобройните възпитанички на проф. Люба Енчева, която се е обучавала и при нейния ученик Николай Евров, д-р Мина Иванова . Тя е подготвила интересни истории от своето общуване и работа с изтъкнатата наша пианистка и педагог.

Чуйте повече за събитието от интервюто на Георги Митов-Геми с Гергана Несторова от Клавирната катедра на НМА в звуковия файл под снимката вляво.