СОЛИСТИ НА „ФОЛКСОПЕР ВИЕНА“ КАНЯТ НА ВАЛС В НДК

СОЛИСТИ НА „ФОЛКСОПЕР ВИЕНА“ КАНЯТ НА ВАЛС В НДК

Концертът на Щраус Виена Оркестър в София ще бъде издаден на DVD

Легендарният ЩРАУС ВИЕНА ОРКЕСТЪР добавя още два вокални диаманта в колекцията си от солисти  за Коледния гала концерт на 1 декември в НДК. Звездите на „Фолксопер Виена“ Михаел Халвичек и Роман Мартин ще канят дамите на валс под диригентската палка на маестро Райнер Роос. Баритонът с визия на младия Синатра и един от най-популярните австрийски тенори в Азия се присъединяват към грациозната Мириам Портман и пеещия актьор Марко ди Сапия.

Българската публика ще бъде основен герой в официалното DVD, с което музикалната магия на ЩРАУС ВИЕНА ОРКЕСТЪР ще завладее света през 2020-та. Осем камери, кран и специален робот-камера ще заснемат приказните изпълнения на виртуозите в София.  Маестро Роос препоръчва с намигване на гостите и публиката да облекат най-хубавите си рокли и костюми - все пак, присъствието им ще се увековечи на дигитален запис, който ще остане за бъдещите поколения!

Епичните си истории с цигулка в празничната програма  ще разказва концертмайсторът на ЩРАУС ВИЕНА ОРКЕСТЪР и втора водеща цигулка на „Фолксопер Виена“ Урсула Грайф. Австрийската сензация ще се включи в тричасовото приключение с 300-годишна цигулка, която е най-скъпата й вещ и е застрахована за шестцифрена сума. Грайф стартира кариерата си във Volksoper, с чиито репертоар обикаля света още преди да е навршила 25.

На официална церемония в президентския дворец Хофбург във Виена ЩРАУС ВИЕНА ОРКЕСТЪР е признат за част от културното наследство на Австрия от бившия президент на Австрия д-р Хайнц Фишер. Оркестърът обикаля свeтa с едничката цел да разпространява и популяризира наследството на  династията Щраус.

Началото е 19:00 часа, а билети можете да закупите на касите на НДК, онлайн в системата на eventim.bg или в търговската им мрежа • Office 1 Superstore бензиностанции OMV магазини Технополис книжарници Orange Center и Български пощи.