Наследник на Александър Райчев ще бъде ко-водещ на Video Games Live на 20 ноември в зала 1 на НДК

Наследник на Александър Райчев ще бъде ко-водещ на Video Games Live на 20 ноември в зала 1 на НДК

Влогърът Константин „No Thx“ Кънев

Мултимедийното симфонично изживяване VIDEO GAMES LIVE предстои за първи път в България на 20 ноември в зала 1 на НДК от 20:00ч.  Създателят и продуцент на събитието Томи Таларико ще бъде основен водещ на програмата с музика от култови видеоигри и ефектно светлинно и визуално шоу, в която ще участва Оркестъра и Хора на Класик ФМ радио под диригентската палка на Браян Дийнс. В ролята на ко-водещ ще влезе популярният влогър Константин „No Thx“ Кънев, известен със своите коментари и включвания в мрежата за видеосподеляне Youtube.

 „Игрите са част от моя живот – от ранните ми години до ден днешен“, признава той. „Огромна част от атмосферата в тях се създава благодарение на музиката. Когато имаме възможност да посетим концерт с музика от видеоигри, наистина ще бъде изключително интересно“, подчертава Кънев в ефира на Класик ФМ радио. „Това е съвсем различно изживяване. Нямам търпение да видя как ще изглежда всичко това, тъй като от всички публикации ще бъде внушително“.

„Представете си как музиката въздейства във филмите и как би изглеждал един филм без музика. По същия начин е и при игрите“, споделя влиятелният автор на видеодневници в интернет пространството. По думите му, класическата музика присъства в много игри. „Има игри, направени от малки студия, които не могат да си позволят бюджет за професионално написана музика. След като разпращат играта, за да проверят как се приема, забелязват, че видеоиграта може да е хубава, но без музикален фон се губи част от нея. Влизаш в идеята на играта посредством музиката, така че тя е огромен фактор в гейминга“.  Според влогъра,  „безспорно това е най-модерният и нов начин на развлечение и е индустрия, която се превръща във водеща, измествайки и футбола, и киното, както като наградни фондове, така и като гледаемост“

Константин Кънев е внук на известния български композитор Александър Райчев, когото описва като „земен, скромен, обикновен.. сериозен, но от време на време закачлив“. Той си спомня многобройните обеди и вечери, когато е бил на гости на дядо си. „Винаги съм се вдъхновявал  от това как всички го посрещаха- като видна личност, което ме е учудвало, когато съм бил малък. Впоследствие майка ми ме е водила по концерти и тогава съм разбирал какво представлява неговото творчество и колко влиятелна личност е бил в онези години“.

След броени дни, на 20 ноември, Константин  Кънев ще открие концерта Video Games Live и вплетения в него конкурс за най-добър костюм от видеоигри, както и ще разиграе томболата с награди сред всички присъстващи в залатачиитономера на билетите ще бъдат включени в жребия. Билетите се продават в билетния център на НДК, в сайта Ticketsbg.com и в мрежата на Eventim.

Цялото интервю на Георги Митов-Геми с влогъра Константин „No Thx“ Кънев ще откриете в звуковия файл под снимките вляво.