Спечели покана за двама за концерта на Питър Бенс в София в играта на Classic FM радио!

Спечели покана за двама за концерта на Питър Бенс в София в играта на Classic FM радио!

На 13 ноември в зала 1 на НДК от 20ч.

На 11 и 12 ноември Classic FM радио ви дава възможност да спечелите покана за двама за концерта на Питър Бенс в София, като участвате в играта на предаването "Сутрешно кафе с Геми".

Обадете се на тел. 02/ 905 56 54 и отговорете правилно на зададения въпрос!

Жребият ще определи победителя, който ще получи покана за двама за концерта на 13 ноември 2019г. в зала 1 на НДК.

Миналата година виртуозният унгарски пианист Питър Бенс изнесе емоционален концерт пред публиката в препълнената зала „България“. Тази година той ще се срещне отново с българските си почитатели – този път посредством две свои изяви.

Първата от тях, на 13 ноември в зала 1 на НДК, е част от програмата на Новогодишния Музикален фестивал на НДК и се организира от Loud Concerts. Два дни по-късно, на 15 ноември, пианистът ще изнесе за пръв път концерт в морската ни столица. Изявата във Фестивален и конгресен център- Варна се организира от First Class Show.

Почитателите на Питър Бенс ще имат щастието да се насладят на кросоувър пътешествията му между класиката и поп музиката, благодарение на които той вече има над 250 милиона онлайн гледания.

Цените на билетите в зала 1 на НДК започват от 40 лева и могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim (www.eventim.bg) и партньорите им в цялата страна - магазинитe Office 1 Superstore, OMV, Български пощи, Технополис.

Всеки фен може да използва и опцията на Eventim Print at Home, която дава възможност да се отпечатва закупеният електронен билет у дома.

Цените на билетите за концерта във Варна са от 40 лв. до 80 лв. и се предлагат на касите на Фестивален комплекс и Театър „Българан“, както и онлайн на www.fccvarna.bg. Билети се продават и на касата на Летен театър – Варна. 

Феноменалният Питър Бенс започва да свири на пиано на невръстната 2-годишна възраст, на 7 пише първата си композиция, а на 11 години създава първия си албум, повлиян от Моцарт и Шопен. След обучението си в Музикалната академия „Ференц Лист“ в Будапеща, Унгария, музикантът се премества в САЩ, където завършва пиано и композиране на филмова музика в престижния музикален колеж “Бъркли” в Бостън. От ранна детска възраст Питър се увлича и от рок и поп музиката, а особено вдъхновение за него представлява творчеството на Майкъл Джексън. Харесва също така и страхотната филмова музика. За щастие, докато учи в “Бъркли”, той се запознава с един от кумирите му в света на музиката - Джон Уилямс. Тази среща с композитора на саундтрака на “Междузвездни войни”, “Извънземното”, “Хари Потър” и др, го подтиква да започне да прави импровизации върху филмови теми и през 2015 г. пуска първото си видео в интернет, което го превръща в истинска сензация.

Тази година най-бързият пианист в света, според Книгата на рекордите Гинес, ще посети страната ни, а българската публика ще има удоволствието да се наслади на изпълненията му. Концертите на 13 ноември в зала 1 на НДК в София и на 15 ноември във Фестивален комплекс във Варна са с начало 20 часа!

В зала 1 на НДК в София и зала Фестивална във Варна няма да се допуска внасянето на застрашаващи здравето опасни предмети. Забранено е също така внасянето на фотоапарати със сменяем обектив, професионални видео камери и други професионални записващи устройства.

Всички фенове под 18 години трябва да имат закупен билет и да бъдат съпроводени от придружител с попълнена декларация. От сайта www.loudconcerts.com (http://loudconcerts.com/sites/default/files/declaracia_deca.pdf) или от тук (http://loudconcerts.bg/deklaraciia-za-pridruzhitel-loud-concerts) може да бъде свалена декларацията за придружител за концертите на Питър Бенс.

Декларацията може да бъде получена и от охраната на входовете на зала 1 на НДК и на Фестивален комплекс Варна.

Документът трябва да бъде попълнен, подписан и представен на входовете на залите, като няма нужда да бъде нотариално заверен.

Деца до 7 годишна възраст ще влизат на концертите безплатно, но с придружител, попълнена декларация и без право на седящо място.