Оркестър “Революционен и романтичен” навършва 30 години

През 2020г.

Оркестър “Революционен и романтичен” ще отбележи 30-ия си рожден ден през 2020г. Съставът, основан от диригента Джон Елиът Гардинър, е избрал да съчетае своя празник с един музикален юбилей- 250 години от рождението на Л.ван Бетовен. Ето защо оркестърът ще изпълни целия цикъл симфонии на композитора в рамките на поредица от концерти в градове като Лондон (Барбикан Хол), Ню Йорк (Карнеги Хол), Чикаго (Харис Тиътър), Барселона (Двореца на Музиката) и др. Музикалните прояви ще бъдат организирани в периода 9 февруари-  27 юни 2020г.

“От самото начало ние изпълняваме мисията да възстановяваме автентичния звуков свят на Бетовен”, подчертава Джон Елиът Гардинър, който е създател и артистичен директор на Хор Монтеверди и Английски барокови солисти.

По време на турнето Хор Монтеверди ще се включи в изпълненията на Деветата симфония на Бетовен. Заедно с Гардинър и Оркестър “Революционен и романтичен” те ще предприемат турне из Италия, Франция и Австрия с романтични хорови произведения под надслов “Форе, Берлиоз, Брамс”. Предстои им и европейско турне с изпълнение на Missa solemnis (Тържествена меса) в ре мажор, оп.123 от Бетовен.