Спечели билет за Strauss Wiener Orchester в игрите на Classic FM

Спечели билет за Strauss Wiener Orchester в игрите на Classic FM

Всеки ден до 8 ноември

След огромния интерес и напълно разпродадената Зала 1 на НДК за първия концерт на Strauss Wiener Orchester в България в края на 2018 г., оркестърът пристига отново у нас за традиционния си Коледен концерт на 1 декември 2019 г.

Всеки ден до 8 ноември Classic FM радио ви дава възможност да спечелите билети, като участвате в игрите на предаванията "Сутрешно кафе с Геми" и "Музикален момент с Юра Трошанова".

Обадете се на тел. 02/ 905 56 54 и отговорете правилно на зададения въпрос от водещите!

Жребият ще определи победителя за деня, който ще получи покана за двама за концерта на Strauss Wiener Orchester на 1 декември 2019г.

Единственият по рода си оркестър, основан от самия Йохан Щраус, представен днес от най-добрите световни музиканти, пристига отново в София, но с нова, още по-богата програма и в по-голям състав. Българската публика ще има възможността да чуе нов, още по-впечатляващ музикален репертоар, състоящ се от любими световноизвестни музикални шедьоври, както първоначално са били създадени от династията Щраус.

Strauss Wiener Orchester идват на родна сцена с 37 музиканти, перфектно допълнени от най-талантливите солисти от Виенската опера. 

Марко Ди Сапия

Звездата от „Кобра 11“ Марко Ди Сапия е сред солистите на най-очаквания Коледен концерт в НДК 

Актьорът, нашумял у нас като мафиотът Салваторе от хитовия немски сериал „Кобра 11“, е сред най-горещите имена в оперния афиш на Италия, Франция и Германия. Той говори свободно пет езика, разпуска с йога преди да излезе на сцената и за разлика от героя си в криминалето на RTL привлича вниманието на публиката с широк вокален диапазон, а не с изстрели. Сапия има особен сантимент към творчеството на Щраус, защото стартира пътя си в оперното изкуство от австрийската столица през 1997 г.

Мириам Портман

Звездата на операта в немскоезичния свят Мириам Портман се присъединява към плеядата от солисти за концерта на Strauss Wiener Orchester отново в България в зала 1 на НДК на 1 декември.

Знаменитото сопрано стартира пътя си в музиката с редица участия в телевизионни и радио конкурси, а на 16 подписва първия си договор с Виенския театър. Започва да рисува картини с гласа си по Верди и Щраус на 18 във Volksoper в австрийската столица.

Портман пее на шест езика, а сред най-забележителните й роли са Хана във „Веселата вдовица“ и Росалинда в „Прилепът“. Еднакво обожавана в Москва, Германия, Швейцария и Австрия, Мириам пази гласа си медитация преди концерт, изобилие от джинджифил към вегетарианското си меню и няколко капки сироп от лук към водата, която консумира.

Освен Мириам Портман на 1 декември в НДК ще чуем и Марко Ди Сапия, нашумял у нас като мафиотът Салваторе от хитовия немски сериал „Кобра 11“. Тенорът говори свободно пет езика, разпуска с йога преди да излезе на сцената и има особен сантимент към творчеството на Щраус, защото стартира пътя си в оперното изкуство от австрийската столица през 1997г.

Билетите за концерта на Strauss Wiener Orchester у нас може да намерите в билетен център НДК, OMV и в мрежата на Eventim.bg.

Следете събитието на официалната Фейсбук страница на 5PT: https://www.facebook.com/5ptbg