Андрю Лойд Уебър и Тейлър Суифт създават нова песен за филма „Котките“

Киноадаптация на хитовия мюзикъл

Младата американска певица и текстописец Тейлър Суифт и авторитетният британски композитор Андрю Лойд Уебър написаха нова песен за филмовата адаптация на хитовия мюзикъл „Котките“, съобщава Ройтерс. Тя носи заглавието „Красиви призраци“ /“Beautiful Ghosts”/ и ще бъде изпята от Тейлър Суифт, но интерпретирана с танц от балерината Франческа Хейуърд. В дългоочакваната лента самата Суифт се включва не само с пеене, но и с ролята на Бомбалурина, с която ще дебютира на големия екран.

Филмовата версия на „Котките“, която предстои да се появи в световните киносалони през декември, е базирана на изключително популярния мюзикъл на маестро Уебър, а в актьорския състав влизат Джуди Денч, Иън Маккелън, Джеймс Кордън, Идрис Елба, Дженифър Хъдсън и Ребел Уилсън. Примабалерината на Кралския балет Хейуърд ще изиграе ролята на Виктория, която е доразвита във филма, където лицата на актьорите се виждат, а телата им са покрити с компютърно генерирана козина.

„Когато прочетох за първи път сценария, първото нещо, което казах, беше: „Трябва да имаме песен за Виктория “, заяви Андрю Лойд Уебър. По думите му,  новата песен е изключително важна и заема централно място във филмовата продукция.

В специален видеоматериал зад кулисите Суифт, Лойд Уебър и режисьорът и носител на „Оскар“ Том Хупър се намират в звукозаписното студио и следят изпълнението на Хейуърд във филма. „Имаме амбицията и стремежа да се получи оригинална песен към филма“, казва Суифт във видеото. „Това звучи сякаш казвам: „Нека напишем най-добрата песен, която можем “.“

Мюзикълът „Котките“, базиран на стихове на T.С. Елиът, е поставен за първи път в Лондон през 1981 г. и се превръща в един от най-поставяните спектакли не само на Уест Енд и Бродуей, но също и в България.