Мириам Портман носи магията на Коледа с Strauss Wiener Orchester

Мириам Портман носи магията на Коледа с Strauss Wiener Orchester

Австрийското сопрано пази гласа си с джинджифил и сироп от лук преди концерта в НДК

Звездата на операта в немскоезичния свят Мириам Портман се присъединява към плеядата от солисти за концерта на Strauss Wiener Orchester в Зала 1 на НДК на 1 декември 2019г. Знаменитото сопрано стартира пътя си в музиката с редица участия в телевизионни и радио конкурси, а на 16-годишна възраст подписва първия си договор с Театър ан дер Вийн, Виена. Две години по-късно започва да "рисува картини с гласа си" в постановки по музика на Верди и Щраус във Volksoper в австрийската столица. Портман пее на шест езика, а сред най-забележителните й роли са Ханна Главари от оперетата „Веселата вдовица“ от Франц Лехар и Розалинда от оперетата „Прилепът“ от Йохан Щраус-син. Еднакво обожавана в Москва, Германия, Швейцария и Австрия, Мириам пази гласа си с медитация преди концерт, изобилие от джинджифил към вегетарианското си меню и няколко капки сироп от лук към водата, която консумира.

Освен Мириам Портман, на 1 декември в НДК ще чуем и Марко Ди Сапия, нашумял у нас като мафиота Салваторе от хитовия немски сериал „Кобра 11“. Тенорът говори свободно пет езика, разпуска с йога преди да излезе на сцената и има особен сантимент към творчеството на Щраус, защото стартира пътя си в оперното изкуство от австрийската столица през 1997 г.

Година след триумфа си в София Strauss Wiener Orchester се завръща с нов, още по-впечатляващ репертоар с автентичното звучене на династията Щраус. Единственият по рода си оркестър, основан от Йохан Щраус, ще ви развълнува с палитра от класически шедьоври в изпълнение на 37 музиканти и ангелогласните солисти на Виенската опера.

Не пропускайте Strauss Wiener Orchester и забележителния им традиционен Коледен концерт в Зала 1 на НДК на 1 декември от 19:00 ч.

Билетите за концерта на Strauss Wiener Orchester у нас можете да намерите в билетен център НДК, OMV и в мрежата на Eventim.bg.

Следете събитието на официалната Фейсбук страница на 5PT.