Виенската филхармония - в крак с времето чрез аудио стрийминг

Виенската филхармония - в крак с времето чрез аудио стрийминг

чрез аудио стрийминг

Виенската филхармония стартира партньорство с водещата платформа за аудио стрийминг на класическа музика IDAGIO. Въпреки славата си на един от най-консервативните оркестри в света, този път авторитетната музикална институция демонстрира желанието си да бъде в крак с времето. Реномираният оркестър ще предложи на потребителите на платформата ексклузивно излъчване на максимум шест избрани абонаментни концерта от сезона в Музикферайн- Виена. Освен това членовете на Виенската филхармония ще препоръчват и ще изготвят специален подбор от записи, които да достигнат чрез тази услуга до слушатели по целия свят.

„С нашите плейлисти искаме да документираме акценти от нашата звукозаписна история и да представим на почитателите ни лична селекция от музикални произведения, които са от особено значение за нас“, коментира управляващият директор на Виенската филхармония Михаел Бладерер. Той представи проекта си пред световните медии в присъствието на председателя на оркестъра Даниел Фрошауер. От своя страна, той коментира: „Радваме се да приветстваме IDAGIO като наш нов партньор в съвременните медии… Стриймингът улеснява достъпа до класическа музика предимно на по-младите слушатели и с удоволствие увеличаваме обхвата на нашата музика чрез тази платформа.“

Основателят и главен изпълнителен директор на медийната компания Тил Янцукович добавя: „Класическата музика е глобална и вечна. Начинът, по който слушаме, общуваме и споделяме съдържание, обаче се променя драстично бързо. Нашата цел е да направим класическата музика възможно най-достъпна за хората по целия свят и да помогнем на артистите да използват дигиталните промени като възможност. С такава цел предприемаме най-новото ни партньорство с Виенската филхармония“.