Японската перкусионистка Ерико Даимо и нейната огнена маримба идват в България

10 октомври, 19.00ч., зала „България“

            Една от водещите перкусионистки в света Ерико Даимо ще свири за първи път в София на 10 октомври от 19.00ч. Специално за нейния концерт в зала „България“ ще бъде осигурена “Marimba One” – инструмент, който идва от Щатите и е създаден в работилницата на най-добрата фирма, специализирана в производството на маримба.

            За Ерико Даимо казват, че изпълненията й винаги са силно впечатляващи.  Деликатната перкусионистка заразява с енергията, ентусиазма си и превъзходна динамика, а след концертите ѝ публиката никога не я оставя да си тръгне без поне още един омагьосващ бис.  Даимо регулярно получава покани за солови изпълнения в концертите на Ирландския национален симфоничен оркестър, Филхармонията на Тампере във Финландия, Филармоничния оркестър на Нагоя, Симфоничния оркестър на Осака, Националния симфоничен оркестър във Вирджиния и др. Правила е рецитали и майсторски класове в някои от най-известните фестивали на перкусиите днес в Италия, Мексико, САЩ, Франция, Белгия, Корея, Токио и др.

            На 10 октомври японската пекусионистка ще свири за първи път в София с Националния ни филхармоничен оркестър под диригентската палка на Росен Гергов. Програмата на събитието е богата и разнообразна.  На таланта на Даимо ще се насладим в “Lauda concertata” за маримба и оркестър  на Акира Ифукубе. "Симфония No 5" на Сергей Прокофиев и “Контрасти” на Георги Минчев ще чуем в изпълнение на Софийската филхармония.

            Билети за концерта “Ерико Даимо и огнената маримба” ще откриете на касата на зала „България“, в мрежата на ивентим и ипей, а цените са от 12 до 25 лв.