„Кралски фойерверки“ - новият албум на Алисън Балсъм

„Кралски фойерверки“ - новият албум на Алисън Балсъм

Британската тромпетистка

Алисън Балсъм подготвя новия си звукозаписен проект „Кралски фойерверки“. Албумът съдържа колекция от барокови шедьоври и нови аранжименти, изпълнени с ансамбъл Балсъм. В състава участват музиканти, избрани от тромпетистката, които са специализирани в изпълнението на старинни инструменти. 40-годишната британка е избрала творби от Й.С.Бах, Г.Ф.Телеман, Г.Ф.Хендел и Х.Пърсел, които да бъдат включени в диска. Като пионер в адаптирането на произведения, написани за други солови инструменти,  тя демонстрира универсалността на тромпета и ще представи три нови оркестрации от аранжьора на албума Саймън Райт.

„Правя записи от почти 20 години, но това е най-приятното изживяване, което съм имала“, коментира Балсъм. „Музиката е пълна с пълна радост и магия, версиите, които свирим, често са нови, а в някои случаи и доста различни. Трепетното вълнение от записите с едни от най-добрите интерпретатори на барокови инструменти, които също са мои добри приятели, беше привилегия. Надявам се, че удоволствието, което получаваме от свиренето на тази музика, проличава в албума", споделя талантливата тромпетистка.

„Кралски фойерверки“ ще бъде 13-тия албум на Алисън Балсъм, записан за Warner Classics, като последният бе издаден през 2016г. и бе озаглавен “Jubilo“.  Новият диск ще излезе официално на музикалния пазар на 8 ноември 2019г. През декември 2019г. Балсъм и нейният ансамбъл ще започнат неговото представяне с шестдневно турне в Германия.