МАРИО БИОНДИ С КОНЦЕРТ В ЗАЛА 1 НА НДК

18 октомври, 20:00 часа

Наричат Марио Бионди певецът с най-отличителния и чувствен глас в съвременната соул музика, достоен наследник на Бари Уайт, не само заради тембъра, но и заради съблазнителното усещане, което се носи от музиката му. Във всичко това ще се убеди българската публика на 18 октомври в зала 1 на НДК. Бионди пристига в София по покана на Национален дворец на културата и Фондация „Аполония”, а концертът е част от турнето на изпълнителя за 2019 година.

Марио споделя, че късно е осъзнал, че специфичният му тембър ще се превърне в негова артистична идентичност. „Гласът е странно чудо. Когато свирите на инструмент, натискате бутон и знаете точно какъв звук се излъчва. С гласните струни тонът може да бъде взет по 200 различни начина, но центрирането му изцяло със сто процентова интонация е адски трудна задача“, разкрива изпълнителят.

Страстта на Марио към музиката започва в още в ранна детска възраст, когато пее в църковния хор. През годините неговите многобройни музикални изяви редом с различни италиански и чуждестранни музиканти предопределят съдбата му да се развие като творец от световна величина. През 1988г. има възможността да бъде подгряващ изпълнител на Рей Чарлс. Любовта му към соул музиката допринася за оформянето на неговия характерен вокален стил, вдъхновен от великите творци Лу Ролс, Ал Жиро и Айзък Хейс.

Първият голям пробив на Бионди идва с песента "This Is What You Are“ през 2004 година. Първоначално сингълът е предвиден единствено за японския пазар, но скоро след дебютното му излъчване, неустоимото изпълнение се забелязва и в Европа. Известният британски диджей Норман Джей включва песента в плейлистата си в шоуто на BBC1, а гласът на Марио Бионди стремглаво започва да прекосява целия Европейски континент, а Британското консулство го награждава с награда за най-добър артист.

Автентичността и мекотата на изпълнение си личи и в последния летен хит на Бионди –  "Sunny days“. В него той си партнира с изгряващата джаз звезда Кливланд Джоунс, а Марио е категоричен за песента: „Това е моята идея за музика“.   

През последните години Марио Бионди се наложи като международна звезда с многобройни концерти в най-престижните музикални зали в света, сред които и Роял Албърт Хол в Лондон. Очакванията на певеца за предстоящия концерт в емблематичната софийска зала 1, е той да се превърне в истински незабравимо емоционално изживяване.  

Бионди има зад гърба си издадени 9 албума като последният излезе през март 2018 година и носи заглавието „Brasil“. Певецът реализира супер успешно турне през изминалата година, включващо 24 концертни града.

Билети за концерта му в зала 1 на 18 октомври можете да закупите от касите на Билетен център – НДК и онлайн на tickets.ndk.bg и eventim.bg.