Британския диригент Карел Марк Чичон пристигна в София за репетициите на концерта на оперната суперзвезда Елина Гаранча

Британския диригент Карел Марк Чичон пристигна в София за репетициите на концерта на оперната суперзвезда Елина Гаранча

на 23 септември в зала 1 на НДК

Подготовката за дългоочаквания концерт на световноизвестното мецосопрано Елина Гаранча на 23 септември в зала 1 на НДК тече с пълна сила.  Днес (петък, 20.09.) в София пристигна британския диригент Карел Марк Чичон и директно от самолета се отправи към зала „България“, за да репетира с музикантите от Софийската филхармония.

Понастоящем Карел Марк Чичон е главен диригент и артистичен директор на Филхармоничния оркестър на Гран Канария. Преди това в продължение на 6 години е главен диригент на Филхармоничния оркестър на Немското радио Саарбрюкен Кайзерслаутерн. Британският диригент е възпитаник на Кралската музикална академия в Лондон и Университета за музика и изпълнителски изкуства във Виена.

Елина Гаранча и Карел Марк Чичон са партньори на сцената и в живота. Музикалното семейство се радва на две прекрасни дъщери, а г-жа Гаранча често споделя, че е благословена да разчита на съпруга си вкъщи и на сцената. Гаранча и Чичон често гастролират заедно, а концертната им програма е изпипана до най-малкия детайл.

На 23 септември от 19ч. в зала 1 на НДК ще се състои първия у нас Галаконцерт на Елина Гаранча с диригент Карел Марк Чичон. В програмата са включени популярни оперни арии и класически произведения от испанския репертоар.

Красивата оперна дива вече обеща автографи на щанда за продажба на албумите й след концерта в понеделник. Организаторите на голямото събитие споделят, че звездното семейство е изключително скромно в изискванията си преди концерта, както и че красивата Елина Гаранча без колебание се е доверила на български бюти екип за визията си за специалната вечер.

Билети за концерта на Елина Гаранча на 23 септември в зала 1 все още са налични на касата на НДК, зала „България“, ипей и ивентим, а цените са от 40 до 150 лв.