Младата цигуларка Хилари Хан се оттегля от сцената за една година

Младата цигуларка Хилари Хан се оттегля от сцената за една година

За една година

Изявената цигуларка Хилари Хан обяви, че се оттегля от сцената за една година. Това обяви американската музикантка чрез социалните мрежи. Тя обясни, че няма конкретни планове за този период на почивка, но счита, че й предстои емоционален сезон 2020-2021, през който ще се завърне на сцената. Цигуларката заяви, че „възнамерявам да преоткрия себе си“, като ще се отдаде на срещи с любимите си хора, с които не успява да общува през натоварения си график, ще ушие пуловер и ще спи.

На 1 септември в профила си в Instagram 39-годишната цигуларка написа: „Снощи свирих на концерт в Германия с приятелите си Немския камерен филхармоничен оркестър Бремен. И когато се събудих тази сутрин, точно така, предприемам нещо, което планирах от десетилетие. Много е приятно и интригуващо да започна такъв луксозен период, но едновременно с това е и малко плашещо. Обичам да свиря, да гастролирам и да правя музика с колегите си. Ще ми липсва известно време. Но аз обичам и други неща и ми е любопитно какво е да се наслаждаваш на това как последователно преминават есента, зимата, пролетта и лятото.“

Инструменталистката предприе турне в Испания с Филхармоничния оркестър на Радио Франс, дирижиран от Мико Франк, на което представи последния си звукозаписен проект. Албумът, който се появи още през май под знака на Decca, включва 6 Партити, написани за нея, от съвременния испански композитор Антон Гарсия Абрил. В нейния предходен албум „27 пиеси“ Хан помести една негова пиеса, а настоящият проект бе създаден по нейна поръчка. Наименованията на съответните произведения представляват акроним на английски език с инициалите от собственото име на цигуларката -HEART, IMMENSITY, LOVE, ART, REFLECTIVE, YOU.