Сър Брин Терфел – отново под венчило!

Сър Брин Терфел – отново под венчило!

С арфистката на Принца на Уелс

53-годишният Брин Терфел каза заветното „да“ на дългогодишната си приятелка Хана Стоун. Официалната арфистка на Принца на Уелс в периода 2011-2015г. мина под венчило със световноизвестния баритон в баптистката църква Caersalem Newedd в родния й град, Суонзи, Южен Уелс.  Булката бе облечена в разкошен празничен тоалет от колекцията Studio St Patrick, която е изработена от реномираната испанска модна къща Pronovias, основана през 1922г. в Барселона. Щастливата двойка посрещна 150 отбрани гости във Феърихил, Гоуър, които вдигаха наздравици с шампанско и отлежало уиски от известна уелска марка.

„Днес е изключително специален ден, тъй като ще се оженя за любовта на живота ми в такава красива обстановка сред най-близките ми хора“, заяви Сър Брин Терфел, цитиран от местната преса. Баритонът уточнява, че с настоящата си съпруга се гордеят с уелските си корени и затова мястото на церемонията не е избрано случайно. Освен това, във Феърихил музикантът е пил чай с Лучано Павароти. „Да бъдем на същата тераса с моята красива нова съпруга до мен по време на нашия сватбен ден е просто вълшебно“, допълни Терфел.

Припомняме, че той бе избран за Рицар-командор на Британската империя през 2003г. Носител е на четири отличия Brit Awards за класическа музика и се е качвал на една сцена с най-известните оперни изпълнители по света. От своя страна, Хана Стоун е завършила Гилдхол скул и усъвършенства своите познания в Уелския кралски колеж за музика и драма в Кардиф. Стоун е била първи арфист на Оркестъра на фестивала Шлезвиг- Холщайн през 2010г., с който изнася турнета из Европа. През 2014г. е свирила на конференцията на НАТО в Кардиф пред Барак Обама, Ангела Меркел, Дейвид Камерън и др.

Оперният изпълнител и 32-годишната арфистка имат момиченце, което се роди през май 2017г. Това е втори брак за уелския баритон. Първата му съпруга бе Лесли Джоунс, с която прекара 25 години от живота си /1987-2012/. От тази връзка Брин Терфел има трима синове.