Второ издание на фестивала „Неотъпкана пътека: камерна музика в Ковачевица“ от 2 до 5 август 2019г.

Второ издание на фестивала „Неотъпкана пътека: камерна музика в Ковачевица“ от 2 до 5 август 2019г.

С композиторката Добринка Табакова

За втора поредна година фестивалът „Неотъпкана пътека: камерна музика в Ковачевица“ ще събере в България класически музиканти с многогодишен опит и световна кариера. Организаторите - пианистката Лора Чекоратова и цигуларите Георги Вълчев и Никола Таков ще представят вдъхновяващи творби на камерната класическа музика сред великолепна природа, древна история и традиции на Западните Родопи. Концертите ще се проведат от 2 до 5 август 2019г. в село Ковачевица и в град Гоце Делчев, съответно в читалище “Светлина” и Неврокопска Митрополия.

Специален гост на тазгодишното издание е световно известната българска композиторка, номинирана за Грами, Добринка Табакова. Именно тя през 2018-та дава идея за името на фестивала “Неотъпкана пътека”.

На 2 август фестивалът ще бъде открит с пиесата „ТАНЦ ПО КАЛДЪРЪМ “ на Добринка Табакова, а останалите участници са: мецосопраното Мариана Карпатова, цигуларите Георги Вълчев и Никола Таков, виолистите Веселин Тодоров и Румен Цветков, виолончелистите Иван Лалев и Волфрам Кьосел, контрабасистката Юлита Фъсева и пианистката Лора Чекоратова. Всички участници живеят и работят като солисти и камерни музиканти в Европа и САЩ.

Фестивалът се осъществява с медийното партньорство на Класик ФМ радио.

Подробната програма на фестивала можете да откриете ТУК 

Билети: 20, 15, 10 лева www.epaygo.bg

(чрез Epay, Easypay или на входа на залите)

Още информация за "Неоптъпкана пътека" може да намерите на официалната страница на фестивала във Facebook www.facebook.com/neopathbg и на www.neo-path.com

Повече за второто издание на фестивала „Неотъпкана пътека: камерна музика в Ковачевица“ чуйте от интервюто на Радостина Узунова с пианистката Лора Чекоратова в звуковия файл под снимките вляво.