Роял Албърт Хол ще се обновява

Роял Албърт Хол ще се обновява

20-годишна визия

Ръководството на Роял Албърт Хол в Лондон разкри първата част от 20-годишната си визия, предназначена да осигури дългосрочното бъдеще на културното средище.

Новите предложения имат за цел да подобрят достъпността и сигурността в близост до концертната зала, която ще отпразнува своя 150-ти рожден ден през 2021г. Плановете включват заместване на бариерите, които пречат на паркирането на превозни средства, с по-подходящи мерки за безопасност, ограничаващи трафика около културната институция по време на концертите в нея. Друга идея е обединяването на сградата с пространството, разположено в непосредствена близост около Мемориала на принц Албърт в градините Кенсингтън в Лондон. Планът предвижда изграждането на нива за достъп, по-широка пешеходна зона и два пропускателни пункта.

Първият етаж на залата ще бъде напълно отворена за ежедневните посетители. Предвиждат се подобрения в съоръженията, обозначенията и възстановяването и обновяването на всички публични пространства в цялата сграда. Междувременно проектът „Големите разкопки“, който се провежда от август 2017 г., ще създаде ново подземие в югозападната част на площада около залата. През него ще се осигурят по-добри условия за техническото оборудване и преместване на декорите под сцената или зад кулисите.

„Залата е една от най-обичаните сгради във Великобритания“, заяви главният изпълнителен директор на Роял Албърт Хол Крейг Хасал. „В момента мястото не отговаря на определението за забележителност от такъв ранг. Тези планове ще направят залата по-безопасна и по-достъпна. 20-годишният план има за цел да гарантира, че Роял Албърт Хол е загрижена както за артистите, така и за публиката, и продължава да процъфтява за следващите поколения“, добави той.