Сватбата на Ланг Ланг – „Любов на 4 ръце“

С млада пианистка

„Аз открих моята Алис. Тя е Джина Алис“. Този пост, който събра близо 1 млн.гледания, бе написан в социалните мрежи от китайския пианист Ланг Ланг. Музикантът сподели снимки от сватбата си с 24-годишната германо-корейска пианистка Джина Алис Редлингер. Бракосъчетанието се състоя на 2 юни 2019г. в Париж, като булката изрече своите обещания на мандарин. „Ще те обичам до края на живота си“, отвърна 36-годишният Ланг Ланг.

„Любов на 4 ръце“ – така световните медии описват накратко Редлингер и Ланг. Сватбеното им тържество се проведе в Двореца „Версай“. Младоженците посрещнаха 300 свои гости с произведения на Бах, които бяха изпълнени от самите тях като клавирно дуо. Наздравиците бяха вдигнати в атмосферата на луксозната сграда, изпълнена с цъфтящи орхидеи- любимите цветя на двойката. Разкошните кулинарни изкушения бяха поднесени в 7-степенно меню, което може да задоволи и най-претенциозния чревоугодник.

Редлингер и Ланг са възпитаници на американския класически пианист Гари Графман. Двамата музиканти се запознават за първи път в Берлин преди няколко години. Ланг споделя, че е имал много добро впечатление от първата си среща с бъдещата си съпруга.

А какво трябва да знаете за булката? Джина Алис Редлингер е родена във Висбаден, Германия. Започва да учи пиано, когато е на 4 години, изнася първото си изпълнение пред публика, когато е на 8-годишна възраст, а на 15 години- първия си голям рецитал. След като се дипломира в реномирания Университет за музика и театър в Хамбург, тя концертира по целия свят. Носителка е на престижни награди от редица конкурси, сред които за млад талант на Международния клавирен конкурс в родния си град. Също така е и един от елитните пианисти в Международната музикална фондация на Ланг Ланг. Редлингер говори няколко езика, сред които немски, английски, френски, корейски и китайски.