На една сцена с Хосе Карерас- Росен Ненчев и Илина Михайлова!

На една сцена с Хосе Карерас- Росен Ненчев и Илина Михайлова!

Има допълнителни билети

На 11 май /събота/ от 20ч. в зала „Арена Армеец“ в София Хосе Карерас ще се раздели официално с българската публика. Той ще изпълни някои от най-обичаните и разпознаваеми оперни арии, както и оперетни бисери, канцонети и др. Съпроводът ще бъде на Оркестъра на Софийската опера и балет, с който репетира от 3 дни и който лично той избра за прощалния си концерт. На диригентския пулт ще се качи маестро Давид Хименес, който е племенник на Карерас.

Големият оперен певец ще сподели сцената със своя специализант Росен Ненчев и сопраното Илина Михайлова. В интервю за Класик ФМ радио младите български оперни артисти споделиха вълнението си броени часове преди да застанат редом до своя музикален кумир.

Росен Ненчев завършва Софийската математическа гимназия, „Финанси“ в УНСС и „Финансов мениджмънт“ в Сиатъл. Същевременно пее в Хор „Бодра смяна“, впоследствие продължава образованието си в НМА „проф. Панчо Владигеров“ и в Музикалната академия „Марчиали“ в Милано, където усъвършенства своя талант. Съдбата му отрежда да участва в 3 майсторски класа на Хосе Карерас, като последният бе през февруари 2019г. „Първата ми среща с него бе незабравима. Това е една детска моя мечта, защото аз съм израснал със записите на „Тримата тенори“. За мен те бяха идоли. Особено Маестро Карерас, който ми харесваше изключителната му страст, с която изпълнява музикалните творби. Първата среща се случи в майсторския клас в Пезаро, Италия. В първия ден трябваше да изляза да пея пред него, въпреки че бях притеснен- чудех се дали няма да сме смутя. Бях в много добра кондиция и енергията, която излъчва той, кара човекът срещу него, певеца, ученика да даде най-доброто на което е способен. Мисля, че един от резултатите след това е да се стигне и до този концерт “, посочи Росен Ненчев. Той описа Карерас отблизо като „скромен, смирен човек, без никаква суета, много благ“. Според Ненчев, предстои „един изключително емоционален концерт. Ще се сбогуваме с една легенда на световното изкуство!“

Илина Михайлова е възпитаничка на НУИ „Добри Христов“- Варна, където завършва специалностите „Пиано“ и „Оперно пеене“. Отличена е с Първа награда на националните конкурси „Светослав Обретенов" в Провадия и „Парашкев Хаджиев" в София. След дипломирането си в България, завършва и Консерваторията „Джузепе Верди“ в Милано в класа по оперно пеене на Вилма Борели и шлифова вокалните си способности в майсторските класове на Джакомо Арагал и Ернесто Паласио. „Бях студентка в Консерваторията „Джузепе Верди“, а моят съпруг /бел.ред. басът Деян Вачков/ беше в Оперното студио към „Ла Скала“ – Милано. Там като двама 20-годишни студенти, влюбени в операта, имахме щастието да чуем Доминго, Карерас, Лео Нучи… С просълзени очи си помечтах един ден и аз, едно варненско дете-пианистче, да изпее нещо с тях. Спомените ми нахлуха в главата как мечтаех това и ето че ще стане реалност“, подчерта Илина Михайлова. „Новината ме завари във Валенсия. Бях в парка , докато разхождах двете си деца на слънце и палми. Получих мейл, че съм избрана да участвам в този концерт. Първо, да си призная честно не разбрах за какво става дума. Препрочетох го втори и трети път и едва тогава разбрах и се развиках от щастие“, разкрива сопраното. „За мен ще бъде наистина огромна чест да съм рамо до рамо на този гений на цели поколения наред“, добави още Илина Михайлова.

Организаторите от продуцентска компания АРТ БГ съобщиха, че допълнителни билети на цена от 38 лева за концерта на Хосе Карерас в „Арена Армеец“ са пуснати в продажба в мрежата на Eventim или онлайн.

Интервютата на Георги Митов-Геми с Росен Ненчев и Илина Михайлова, в които ще откриете и подробности за програмата, чуйте в звуковите файлове под снимките вляво.