„Усмивката на Монсерат Кабайе“ – в памет на оперната прима в Лисеу

„Усмивката на Монсерат Кабайе“ – в памет на оперната прима в Лисеу

На 12 април в Барселона

„Усмивката на Монсерат Кабайе“ – това заглавие за предстоящ концерт са избрали от оперния театър „Лисеу“ в Барселона. Това е мястото на професионално развитие и израстване на изтъкнатото испанско сопрано, което не е пропускала сезон, за да пее на тази престижна сцена.

Музикалното събитие, което ще се проведе в деня на рождението на оперната прима, 12 април, се очаква с огромен интерес.За да почетат прочутата оперна певица, под светлините на прожекторите ще извисят гласовете си емблематични имена , които нямат нужда от специално представяне- Хосе Карерас , Жоан Понс, Ал Бано, Паата Бурчуладзе и др. Режисурата на спектакъла е поверена на Луис Паскуал, който в началото на тази година пое управлението на Театър „Сохо“ в Малага – собственост на актьора Антонио Бандерас. На диригентския пулт ще се качи 40-годишният Гийермо Гарсия Калво, който е възпитаник на Университета за музика и драматично изкуство във Виена и често се изявява пред музикантите и певците във Виенската Щатсопер.

В спектакъла ще се включат и други важни фигури в оперното изкуство, които няма да присъстват лично на това събитие, а ще се включат с послания и изпълнения чрез видеоматериали. Сред тях са Пласидо Доминго, Зубин, Мета, Роберто Аланя, Хуан Диего Флорес и др.

Припомняме ви, че Монсерат Кабайе издъхна на 85-годишна възраст на 6 октомври 2018г. поради здравословни проблеми.