Соня Йончева очаква второ дете

Соня Йончева очаква второ дете

Българското сопрано със световна кариера

Соня Йончева ще стане майка за втори път. За щастливото събитие информира самата оперна прима в профила си в социалната мрежа „Фейсбук“. „Най-накрая дойде моментът, в който да споделим с вас, че семейството ни скоро ще има нов член! Доминго, Матео и аз сме много развълнувани да посрещнем нашето ново бебе тази есен“, написа гласовитата българка, посочвайки имената на съпруга си Доминго Хиндоян и техния син.

„Много съжалявам за последните си откази, те се дължат на някои ранни усложнения при бременността. Лекарите смятат, че трябва да избягвам всякакви сценични представления, освен концертите до края на март. Благодаря ви за разбиранeто!“, допълни една от най-търсените оперни прими в света.

По медицинска препоръка талантливото сопрано отказа участията си в спектакъла „Травиата“ от Джузепе Верди на сцената на Миланския оперен театър „Ла Скала“ през март 2019г. Въпреки това, Соня Йончева направи своя дебют в Будапеща по време на италианската оперна гала за Унгарската държавна опера. На 2 март в Театър „Еркел“ тя взриви публиката в аплаузи, като изпълни арии и взе участие в дуети от опери на Пучини – „Вилиси“, „Бохеми“, „Манон Леско“ и „Мадам Бътерфлай“. Три дни по-късно покори ценителите на класиката в Зала „Гарние“ на Операта в Монте-Карло. В рецитала, в който акомпанира пианистът Антоан Палок, прозвучаха арии и песни от творчеството на Алфредо Каталани, Руджеро Леонкавало, Джузепе Мартучи, Джакомо Пучини, Франческо Паоло Тости и Джузепе Верди. Същата програма Йончева предвижда да изпълни на 7 юли 2019г. в Театро Реал в Мадрид. Следващата й изява е планирана за 31 март, като българското сопрано подготвя френски и италиански репертоар за концерта с Манхаймската филхармония, която ще бъде дирижирана от Боян Виденов.