„Приказното пътуване на Сая

„Приказното пътуване на Сая"

10 март, 15.30ч., НМУ „Л.Пипков“

На 10 март от 15.30ч. в концертната зала на Националното музикално училище „Л.Пипков“ ще станете свидетели на „Приказното пътуване на Сая" - музикална приказка, създадена от Адриана Георгиева. Авторката и композитор е българска контрабасистка, инструменталистка и педагог, която от 20 години работи в Швейцария. Възпитаничката на Националното музикално училище „Л.Пипков“- София заедно с Малина Манчева, която също така е учила в това учебно заведение, решават да представят своя педагогически проект в столицата, като жест на благодарност към училището за високо квалифицираното образование, което с години са получавали от преподавателите в него. Така се поражда идеята участниците да са бивши или сегашни възпитаници на Националното музикално училище „Л.Пипков“.

„Приказното пътуване на Сая" се опитва да разбули тайната на звездите. Малката Сая си спомня, нейният дядо й е обещал един ден да й я разкрие. Но кога? Сая няма търпение и една ранна сутрин решава да го посети. Той живее там далече в планината, в колибата близо до Големият Ледник. Кого ще срещне Сая по пътя? Лесно ли се стига до една тайна?

Адриана Георгиева създава тази музикална приказка, като част от многобройните й възпитателно-педагогически проекти, по които работи в Швейцария. В камерно-музикална форма са представени различните инструменти и тяхното специфично звучене при свързането им с представата за природни и животински елементи. Това се съчетава с лека театрална-приказна форма, в която се прокарва идеята за израстването на индивида чрез преодоляване на различни трудности в името на срещата на любимия дядо - важна фигура в семейната структура.

В „Приказното пътуване на Сая" ще вземат участие актрисата Маргарита Хлебарова и музикантите Юлиян Стоянов /цигулка/, Малина Манчева /цигулка/, Линда Манчева /виолончело/, Румяна Тенчева /контрабас/, Димитър Маринкев /флейти/, Михаил Живков /кларинет/, Снежина Богданова /ударни инструменти/ Румяна Михайлова /ударни инструменти/.

Входът за събитието е под формата на дарение. Заповядайте!