Елина Гаранча описа живота си в книга

За втори път

За втори път Елина Гаранча ни разказва за живота си в книга. След като през 2013г. немскоезичните читатели получиха възможността да научат повече за изявеното мецосопрано в книгата й „Обувките наистина са важни“, сега певицата изненадва със заглавието „Между световете: Моят път към големите оперни сцени“. Нови допълнителни 50 страници разкриват непубликувани подробности за преживяванията на младата жена, която желае да стигне до върха, която се превръща във великолепен артист, който радва публиката със своите изпълнения. Неслучайно австрийското издание „Куриер“ написа: „Гласът на Елина Гаранча води до пристрастяване“.

В книгата си оперната прима припомня началото на стремителния й път в музиката от една латвийска ферма, за да достигне до най-големите оперни театри в света. В автобиографичното издание Гаранча описва житейските си тревоги около грижите за малчуганите, които трябва да бъдат в хармония с кариерата, таланта и самодисциплината. В книгата са описани важните професионални ангажименти, съкровено желаните роли, удивителните успехи, но и трудностите, с които е съпътстван пътя на твореца. Като един от най-търсените гласове в света, оперната прима непрекъснато пътува и описва вълнуващите предизвикателства в изучаването и изграждането на всеки образ. 42-годишната латвийка подарява на читателите много лични мигове от общуването с двете си деца, но не пропуска да отбележи и тежките удари на съдбата, като кончината на майка й, които трябва да понесе.

„Между световете: Моят път към големите оперни сцени“ от Елина Гаранча ще се появи на 21 февруари 2019г. под знака на Ecowin за читателите в Германия, Швейцария и Австрия. Междувременно оперната прима ще изнесе рецитал с творби от Шуман, Вагнер и Малер в „Уигмър хол“, Лондон, с пианиста Малкълм Мартину (17 февруари) и ще се включи в концерт в Театър „Еркел“, Будапеща, с Оркестъра на Унгарската държавна опера под палката на Йон Марин (25 февруари).