Никола Бенедети ще подпомага младите музиканти и преподаватели

С фондация и видеоклипове

Цигуларката Никола Бенедети обяви планове за създаване на благотворителна организация за музикално образование. Целта й е да се осигури обогатяване, вдъхновение и алтернативни форми на образователната система в Обединеното кралство.

Благотворителното дружество ще се нарича „Фондация Бенедети“. То планира да проведе серия от уъркшопи с оркестър, предназначени да посрещнат нуждите на младите музиканти и техните преподаватели. 31-годишната цигуларка описва новата си инициатива като „изграждане на дисциплина, професионализъм, концентрация и постоянство, както и справяне с дълбоко важните емоционални, социални, вътрешни и психологически предизвикателства, пред които са изправени младите музиканти“. По думите й, половината от дейностите на организацията ще бъдат предназначени за преподаватели. „Ние сме пряко ангажирани да предоставяме значима подкрепа, обширна информация, но също и усещане за подем и вдъхновение у възможно най-много учители“, споделя тя.

Припомняме ви, че Никола Бенедети е един от най-яростните поддръжници в света на идеята за качествено музикално образование и за ролята на изкуствата и културата в промяната към по-доброто бъдеще на обществото и, най-вече, младите хора. Тя е ангажирана с образователни проекти от 15-годишна възраст и през последните 12 месеца работи с над 2000 ученици и 500 преподаватели. Това бе и една от причините в навечерието на Новата 2019г. да бъде удостоена от Нейно Величество Кралица Елизабет Втора със званието „Командор на Ордена на Британската империя“.

Сега Бенедети стартира онлайн поредица с образователни видеоклипове със заглавие "With Nicky" /„С Ники”/. Визуалните материали ще предоставят информация, насоки и подкрепа за цялостното музикално и личностно развитие на младите таланти. Съдържанието на тези клипове ще бъде неразделна част от работата на фондацията, като идеята е всеки вторник да се излъчва нов епизод. Началото ще бъде дадено на 29 януари 2018г. по обед /средно европейско време/ в личния канал на Никола Бенедети в мрежата за видеосподеляне Youtube.