Йонас Кауфман мина под венчило и отново ще става баща

Йонас Кауфман мина под венчило и отново ще става баща

Нов звукозаписен проект

Новата година се очертава да бъде знакова за световноизвестния тенор Йонас Кауфман не само в професионално отношение, но и в личен план.

На 11 януари 2019г. официално ще се появи неговия най-нов звукозаписен проект - „Италиански песенен сборник“ от Хуго Волф. Албумът е записан в началото на миналата година във Филхармонията на Есен с изявеното сопрано Диана Дамрау и изтъкнатия пианист Хелмут Дойч. Преди излизането на диска, песенния репертоар на Хуго Волф бе представен от тримата музиканти в 12 европейски града, а след концерта в Лондон британският вестник “The Telegraph“ написа: „Човек не би могъл да иска повече“. Този успешен музикален проект може би е допринесъл и за сериозното отличие, което получи Йонас Кауфман на 17 декември 2018г. Той бе удостоен с Баварския орден за наука и изкуство „Максимилиан“. Отличието се присъжда за върхови постижения в областта на науката и изкуството.

Въпреки че се стреми да опази своя личен живот извън светлините на прожекторите, някои медии разкриха, че 49-годишният оперен изпълнител е сключил брак преди броени дни. Той е произнесъл заветното „да“ на 38-годишната оперна режисьорка Кристиане Луц. Церемонията по бракосъчетанието се е състояла в Мюнхен. Според местното издание Abendzeitung, двойката очаква първото си дете през месец март 2019г. Така Йонас Кауфман се очаква да стане баща за четвърти път. Немският тенор има три деца от бившата си съпруга Маргарете Йосвиг, с която прекараха заедно 15 години от живота си. Двамата се разделят с приятелски чувства и без публични скандали.