Оперната звезда Анджела Георгиу с концерт в Зала 1 на НДК на 25 февруари 2019г.

Оперната звезда Анджела Георгиу с концерт в Зала 1 на НДК на 25 февруари 2019г.

25 февруари 2019г., НДК- Зала 1

Анджела Георгиу, най-бляскавата и талантлива оперна певица на нашето време, ще изнесе концерт в София по покана на Софийската филхармония. Билетите за голямото събитие вече са в продажба на касата на зала „България“ и в мрежите на ивентим, ипей и тикетсбг, а цените са от 60 до 200 лв. Програмата на концерта включва любими оперни произведения в изпълнение на примата и Софийската филхармония с диригент маестро Найден Тодоров. Анджела Георгиу лично е избрала тенора, който да участва в концерта - Стивън Костело. Едва на 37 години, американският певец вече се подрежда в списъка на най-добрите тенори в света.

Последните новини около Анджела Георгиу са, че на 14 декември й бе връчена престижната награда на фестивала „Пучини“ в Торе дел Лаго. Това признание не е изненада за тези, който са запознати с кариерата на оперната прима и нейните изключителни превъплащения в Пучиниеви героини – Тоска, Мими и Магда. Георгиу прави забележителни изпълнения и в оперите „Адриана Лекуврьор“, „Травиата“, „Симон Боканегра“, „Палячи“, „Фауст“ и др. Тя участва във филма „Тоска“ на режисьора Беноа Жако (2001). Тя е и незабравимата Магда в „Лястовичката“, дирижирана от Антонио Папано в запис за EMI и Мадам Бътерфлай в партньорство с Йонас Кауфман, отново за EMI.

Директорът на Софийска филхармония, диригентът Найден Тодоров, споделя радостта си, че звезда от ранга на Георгиу е приела да гостува в България и да излезе на сцената с Националния ни оркестър. В света на класическата музика Анджела Георгиу сияе като рядък феномен – не само певица и актриса с извънредна вокална техника, дълбока драматична и музикална интелигентост, но и магнетичен комуникатор, който завладява сърцата и умовете на ва публиката в дълбочина.

И този декември Софийската филхармония прави подарък за почитателите на класическата музика: билетите за всички предстоящи събития на филхармонията, ще се продават с 30% отстъпка през целия месец.