Напълно разпродадена зала за първия концерт на Strauss Capelle Wien

Напълно разпродадена зала за първия концерт на Strauss Capelle Wien

Оркестърът на Йохан Щраус

При голям интерес премина концертът на Strauss Capelle Wien /Винер Щраус Капел/на 1 декември в напълно РАЗПРОДАДЕНАТА Зала 1 на НДК.

Българската публика получи привилегията да чуе на живо единствения по рода си оркестър, основан от самия Йохан Щраус-баща. Най-добрите музиканти от Виена зарадваха родната публика с изключителен концерт, който продължи повече от два часа. Аудиторията остана очарована от прецизно подбраната програма от валсове и полки, която поднесе Strauss Capelle Wien, дирижиран от маестро Райнер Роос. Неговите диригентски качества се съчетаваха с артистичните му заложби, които допринесоха за позитивното настроение на публиката.  

Музикантите не само изпълниха любимите шедьоври на династията Щраус, но успяха да изненадат най-малките посетители със забавна и интересна игра. Над 40 малчугани излязоха на сцената в Зала 1 на НДК, за да покажат музикалните си способности. За да възнаградят смелостта им, оркестрантите от Strauss Capelle Wien раздадоха на децата вкусни лакомства със знака на състава. 

След края на концерта музикантите споделиха пред организаторите от 5PT, че са очаровани от публиката в България и се надяват следващата година отново да гостуват у нас.