Концертът „Бяла Коледа“ ще отбележи 24-тия рожден ден на Classic FM радио

Концертът „Бяла Коледа“ ще отбележи 24-тия рожден ден на Classic FM радио

На 19 декември в зала „България“ от 19.30ч.

Концертът „Бяла Коледа“ на 19 декември в зала „България“ ще отбележи 24-тия рожден ден на първото и единствено частно радио за класическа музика в България – Classic FM радио. Точно на същата дата през 1994 г. в българския ефир прозвучава първото предаване на медията, която днес е част от bTV Radio Group. През следващите години радиото бързо добива популярност чрез своята уникална музикална колекция, интересните си рубрики и многобройните интервюта с изявени музиканти, артисти, художници, писатели и журналисти. От 2001 година започва и активната продуцентска дейност на екипа с организацията на „Европейски музикален фестивал“ и създаването през 2002 година на Оркестъра на Classic FM радио. През 2007 година концертният отдел на радиото се обособява в самостоятелна продуцентска агенция „Кантус Фирмус“, която довежда за първи път у нас световни звезди на класиката, като Джошуа Бел, Роб Фишер, Максим Венгеров, Ричард Клайдерман, Гил Шахам и много други.

Поради близостта на датата 19 декември до Коледните празници, концертът за рождения ден на радиото, по традиция ще представи празнична коледна програма в изпълнение на талантливите музиканти от Оркестъра на Classic FM. Тази година в събитието ще вземат участие също солистите Гергана Николаева (мецосопран) и Денко Проданов (тенор), както и хоровите състави „Пим-Пам“ от София и „Фортисимо“ от Бургас. На пулта ще застане основният диригент на оркестъра – маестро Григор Паликаров. Публиката ще чуе любими на всички поколения коледни песни от цял свят, които винаги създават неповторимо празнично настроение.

Билети за концерта „Бяла Коледа“, организиран от „Кантус Фирмус“, могат да се намерят на касата на агенцията в зала „България“ и онлайн на TicketsBG.com. Цените са от 15 до 35 лв., но част от ценовите категории вече са на привършване. Работно време на касата: понеделник - петък 9:30 - 13:30 и 15:00 - 18:45, почивни дни: събота и неделя.