Продават мезонета на Исак Щерн в Ню Йорк

Продават мезонета на Исак Щерн в Ню Йорк

В Ню Йорк

Разкошен мезонет, в който е живял един от най-великите цигулари на 20-ти век Исак Щерн, се появява на имотния пазар в САЩ. Пазарната стойност, на която е оценено жилището, възлиза на 15,9 милиона долара. Мезонетът свързва 19-ти и 20-ти етаж на сграда в сърцето на Ню Йорк.

Предисторията на този дом е още по-любопитна. През 2004 г. австрийският барон и инвеститор в хедж фондове Александър Швейкхард и неговата американска съпруга Бренда Екслайн са закупили мезонета на Щерн за 3,4 млн. долара. (Музикантът напуска този свят през 2001 г.). Продажбата е осъществена Баронът и баронесата също купуват съседният апартамент отгоре за сумата от 2.5 млн. долара и впоследствие ги съчетават. Комбинацията представлява жилище на площ от 4200 квадратни метра - с високи тавани, три камини, тераси и изгледи към Central Park. Когато те създават своя изключително голям апартамент, баронеса Екслайн дава телефонно интервю от Сен Тропе, публикувано на страниците на "Ню Йорк Таймс". От публикацията става ясно, че домът носи "възвишено усещане, без да прилича на таванско помещение. Искаме да се върнем към блясъка и изтънчеността на 30-те и 40-те години, с традиционния, но хубав градски изглед ".

Мезонетът се предлага на имотния пазар за първи път и е достъпен за всякакви клиенти, въпреки че един от брокерите му е служител в аукционната къща Sotheby’s.