Кой ще получи наградите на Musical America?

Кой ще получи наградите на Musical America?

Церемонията е през декември

Американското списание Musical America обяви имената на победителите в 58-то издание на традиционните награди, които раздава. Наградата за най-добър изпълнител бе присъдена на руския пианист Даниил Трифонов, който стана победител на Конкурса Чайковски през 2015г. Наградата за най-добър композитор отиде при композиторката Юлия Волфе, които е основателка на Bang on a can - организация за създаване и разпространение на съвременна музика в Ню Йорк. С наградата за най-добър диригент ще бъде удостоен мексиканецът Карлос Мигел Прието – главен диригент на Националния симфоничен оркестър на Мексико, както и на Симфоничния оркестър на Миньорите и артистичен директор на Младежкия оркестър на Америките.

Американският контратенор Антъни Рот Констанцо е избран за най-добър певец на годината, а JACK Quartet ще получат отличието в категорията Най-добра камерна музикална формация.Церемонията по връчването на наградите ще се състои през декември 2018г. в Карнеги Хол, Ню Йорк.

Musical America е най-старото американско списание за музика и от 1960г. раздава ежегодните си отличия. Сред носителите им са легендарните Ленард Бърнстейн, Игор Стравински, Владимир Хоровиц, Пиер Булез, Джеси Норман, Херберт фон Караян, Мерилин Хорн, Рикардо Мути и Андрис Нелсонс.