Кралският Концертгебау оркестър търси млади музиканти за летните си лагери

Кралският Концертгебау оркестър търси млади музиканти за летните си лагери

музиканти за летните си лагери

Кралският Концертгебау оркестър, чиито концертмайстор е Веско Панталеев- Ешкенази, търси млади музиканти за летните си лагери. Участието, което включва пътуването до мястото на провеждане, ще бъде безплатно. Децата ще бъдат настанени в образователния център за музика, танци и театър „Акустикум“, разположен в Еде, Холандия. Те ще се подготвят за участия на сцената на Концертгебау, Амстердам, както и в концертната зала „Флаже“ в Брюксел.

Условието е талантите да са родени между 26 август 2001г. и 7 август 2005г. в държава-членка на Европейския съюз, като могат да бъдат номинирани от техни преподаватели, диригенти на младежки оркестри и др., както и да кандидатстват директно. Младите музиканти трябва да изпратят задължително видеоматериал за прослушването и биографични данни. Крайният срок е 31 януари 2019г.

Кандидатите могат да се включват в програмата RCO Young, която е своеобразно продължение на инициативата „RCO meets Europe“, с която престижния музикален състав обиколи всички страни-членки на ЕС между 2016 и 2018г., вкл. България. „По време на това турне оркестърът свири заедно с местен младежки оркестър (Side by Side) във всяка страна, което доведе до тесни връзки с млади музиканти в цяла Европа“, пише в официалното съобщение до медиите, изпратено от Кралския Концертгебау оркестър.