Доминго се снима в нова комедия с благородна кауза

Доминго се снима в нова комедия с благородна кауза

с благородна кауза

В Ню Йорк световноизвестният тенор и диригент Пласидо Доминго участва в снимките от последната сцена на новия пълнометражен кинопроект на Пако Аранго, озаглавен „Родригес и Оня свят“. „Той ми се обади и ми обясни причината да снима филми. Това е неговия огромен алтруизъм, неговото желание да подпомага деца и младежи, с които животът не се е отнесъл толкова добре още от раждането им“, разказва Доминго пред испанската информационна агенция „EFE“. Приходите от лентата ще бъдат предназначени за борба с рака в детска възраст.

77-годишното оперно величие си партнира във филма със забележителната Джералдин Чаплин, с изявените испански актриси Роси де Палма и Макарена Гомес, които българските телевизионни зрители познават от сериала „Новите съседи“, излъчван по bTV Comedy, както и актьорите Еду Сото и Сантяго Сегура. Към тях се присъединяват и мексиканските им колеги Мариана Тревиньо и Омар Чапаро. „Това е комедия, чиято цел е да обиколи света, да разсмее публиката и най-важното – да помогне в битката с коварното заболяване“, коментира режисьорът Пако Аранго. Последният му филм „Наистина има значение“ успя да събере сумата от 4 млн.долара, които бяха дарени за лечение на деца с ракови заболявания.

Новата продукция, заснета с подкрепата на Испанските национални радио и телевизия, ще се разпространява в Испания, Латинска Америка и САЩ от пролетта на 2019г. Сюжетът запознава зрителите с приключенията на обикновеното семейство Родригес, чийто живот се преобръща, след като разбира, че мъртвият им дядо е от друга планета и е оставил тайна врата към отвъдното в семейната им къща. Хаосът, който завладява фамилията, се дължи на борбата им със суперсилите, които не знаят как да контролират. В опитите си да затворят вратата се оказват приклещени в „Оня свят“.

Пласидо Доминго играе ролята на дядото, „който е много забавен персонаж“, споделя тенорът без повече подробности. „Има толкова филми, които се снимат. Някои са невероятни, други- изпълнени с много насилие. Тази лента забавлява, но и възпитава“, подчертава „Кралят на операта“. По думите му, „сценарият не е толкова далеч от действителността. Не знаем дали има друга планета, която ни наблюдава, дали там има хора или не. Неотдавна се заговори за откриване на нова планета, така че филмът може да се разглежда и като научна фантастика. Ежедневието ни става по-сложно, както и проблемите ни, защото без да се замисляме можем да унищожим мястото, на което живеем. Не знаем какъв ще бъде светът дори след 20 години, да не говорим за след 50 или 100 години“.