„Да“ - новият албум на Андреа Бочели

От 26 октомври 2018г.

Предстоящият албум на Андреа Бочели носи заглавието “Sì“ /„Да“ / и ще включва изцяло нов репертоар – нещо, което музикантът не е правил от 14 години насам. Дискът е посветен на „любовта, семейството, вярата и надеждата“, заявява тенорът. Той си партнира в записите с поп звездите Дуа Липа и Джош Гробан, както и сопраното Аида Гарифулина.

„Исках да се върна в спомените си, че съм млад мъж и пея в пиано бар. Очевидно оттогава съм продуцирал много албуми, изпял съм много кавъри, изпълнявал съм и много други неща. Но в определен момент си казах: „Може би е време да положа усилия за откриване на нови песни. Сякаш съм отново в началото на всичко това, което се случи в кариерата ми"“, допълва Бочели.

Сред 16-те музикални произведения от звукозаписния проект се отличава дуетът на Андреа Бочели с неговия син Матео. Песента “Fall On Mе“ е включена в саундтрака на филмовата продукция на Дисни „Лешникотрошачката и четирите кралства“ /на световните екрани от 2 ноември/, в която участва истинско кино съзвездие - Кийра Найтли, Макензия Фой, Хелън Мирън и Морган Фрийман. „Гласовете ни технически са много различни, но има едно нещо, което ги прави сходни – отношението в изпълнението, този характерен начин да се изразяваш чрез гласа си. Това е нещо, което не може да бъде изучено или преподавано. Това е нещо, с което се раждате“, коментира Бочели. В албума, който е записан в дома му във Forte dei Marmi, Италия, участва и  брата на Матео- Амос Бочели. Именно той свири на пиано в акустичните версии на "Sono Qui" и "Ali di Libertà". За съжаление на почитателите на Андреа Бочели, албумът няма да съдържа новата му песен с Ед Шийрън “Perfect Symphony“, но британският певец, музикант и текстописец е съавтор на дуета с Тициано Феро “Amo Soltanto Te“, включен в диска.

Албумът “Sì“ ще се появи официално на световния музикален пазар на 26 октомври 2018г. под знака на Decca/Sugar.