Предстои 12-тия фестивал „Изкуството на барока“

6.10-11.12.2018г.

От 6 октомври до 17 ноември ще се проведе 12-тото издание на фестивала "Изкуството на барока". Световноизвестните Ан Халенберг, Ил Помо д'оро, Ерик Босграаф, Емма Къркби, Софийска филхармония и Зефира Вълова, Бароков оркестър на Европейския съюз, Амандин Бéйер и други представят любими и непознати творби, надживели епохата си. Фестивалът е част от Културния календар на Столична община, а Класик ФМ радио е медиен партньор. Омбудсманът на Република България Мая Манолова е патрон на тазгодишното издание на фестивала.

Фестивалът „Изкуството на барока" ще бъде открит на 6 октомври в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ с концерт на Оркестър „Ил Помо д'оро“ с концертмайстор и диригент Зефира Вълова. Солист ще бъде мецосопраното Ан Халенберг. В програмата ще прозвучат композиции от Орландини, Лео, Порпора, Вивалди, звучали на Венецианския карнавал през 1729 г. Билети ще откриете ТУК

В рамките на фестивала ще се проведе Конкурс за камерни ансамбли с награда за изпълнение на творба от Франсоа Купрен, който ще завърши на 11 декември, зала НМА „Проф. Панчо Владигеров“ от 19ч. с уъркшоп „Орнаментация в творбите на Франсоа Купрен“ с участието на студенти и професионални музиканти и с концерт на наградените камерни ансамбли. Предстоят образователни концерти за ученици и концерт за деца със специални образователни потребности.

Чуйте подробности от интервюто на Радостина Узунова със създателката и програмен директор на фестивала Зефира Вълова, разположено в звуковия файл под снимките вляво.

Вижте цялата програма на фестивала ТУК