Пласидо Доминго с нов албум и концерти в Оман

Пласидо Доминго с нов албум и концерти в Оман

Излиза на 7 септември

На 7 септември излиза новият звукозаписен проект на Пласидо Доминго, който се появява под знака на Sony Classical. Той е създаден съвместно с испанския китарист Пабло Сайнс- Вийегас, който се присъедини в началото на тази година към каталога на дискографската компания.

Албумът носи заглавието “Volver“ /„Завръщане“/ и кръстен на митичното танго на Карлос Гардел. В новия диск са включени песни като “Sabor a mi“, “La morena de mi copla“, “Dos cruces“, “Historia de un amor“ и “Gracias a la vida“, изпълнени по вълнуващ начин от талантливите испанци. Двамата не пестят суперлативи един към друг. Според Доминго, Сайнс е „маестрото на китарата“, на което музикантът от Ла Риоха отговаря, че с великия тенор „всеки момент от записите в студийните комплекси в Лондон и Ню Йорк бяха удоволствие, един незабравим опит и огромно вдъхновение“. Пабло Сайнс- Вийегас изнася рецитали редовно в най-престижните концертни зали като Карнеги хол – Ню Йорк, Берлинската филхармония, Зала „Чайковски“ в Москва, като в края на август 2018г. свири в Концертгебау Амстердам, а концертът му беше излъчен на живо онлайн.

Наскоро приключи тазгодишното издание на конкурса „Опералия“, основан от Пласидо Доминго. То се проведе в Лисабон, Португалия, където с първа награда бяха отличени канадското мецосопрано Емили Д’Анджело и беларуския тенор Павел Петров. На 6 и 8 септември Пласидо Доминго получи покана от Кралската опера в Мускат, Оман, където посвещава две вечери на традиционната испанска сарсуела. Той се изявява на сцената със сопраното Ана Мария Мартинес и тенора Артуро Чакон-Крус в съпровод на Оркестъра на Фондация „Арена ди Верона“ под диригентството на Жорди Бернасер. Хореографските решения са дело на танцовата трупа „Антонио Гадес“. На 22 септември испанският оперен певец и диригент ще открие сезона на Лосанджелиската опера със спектакъла „Дон Карлос“, в който ще изиграе ролята на маркиз Поза.