Рене Флеминг предостави гласа си на Джулиан Мур за филма „Бел канто“

Филмът ще се появи през есента

Американското сопрано Рене Флеминг предостави гласа си за музиката към филма „Бел канто“. Новият кинопроект е създаден от режисьора Пол Вайц („Американски пай“, „Запознай се с малките“, „Маркъс“), който е и съавтор на сценария с Антъни Уейнтрауб. Лентата е екранизация на едноименния роман на Ан Патчет, който бе издаден още през 2015г. в България . Филмът пренася зрителите в напрегната заложническа драма, в която главно действащо лице е оперна прима. Сюжетът разкрива образа на американското сопрано Роксан Кос, която попада в Южна Америка  във връзка с допълнителен професионален ангажимент  - да пее на рождения ден на богатия японски предприемач Кацуми Хосокава /в ролята Кен Уатанабе/. На официалното събитие влизат неканени гости- терористична група бунтовници, която взема за заложници много богати и известни личности, за да извоюва свободата на задържаните си съратници. По време на продължителния престой под един покрив се оказва, че както нападателите, така и жертвите, не са чужди на човечността, музикалното изкуство и любовта.

Главната роля е поверена на талантливата американска актриса Джулиан Мур / „Часовете“, „Все още Алис“, „Децата са наред“ и др./, която е носителка на 2 награди „Златен глобус“, 1 награда БАФТА и още много престижни отличия. В лентата участва и знаменития Кристоф Ламбер.

Припомняме ви, че Рене Флеминг предостави своя глас през миналата година за два от най-отличаваните филма в САЩ: „Три билборда извън Ебинг, Мисури“ на Мартин Макдона и „Формата на водата“ на Гийермо дел Торо. Изтъкнатото сопрано бе номинирано през тази година за наградата „Тони“ по повод възстановката на бродуейския мюзикъл „Карусел“. „Аз съм толкова развълнувана от този филм по бестселъра на Ан Патчет и беше истинска тръпка да бъде оперния глас, който излиза от блестящата Джулиан Мур в сърцето на историята“, споделя Флеминг в профила си в социалната мрежа „Фейсбук“.

Официалната дата, на която филмът „Бел канто“ ще излезе на големия екран, е 14 септември 2018г.