Лондонският госпъл хор подготвя дебютен албум

След сватбата на Хари и Меган

Лондонският госпъл хор, който бе наблюдаван от милиони зрители по света по време на изпълненията си на сватбата на британския принц Хари и Меган Маркъл, ще издаде дебютен албум. Записите ще се появят през ноември тази година след подписването на договор с компанията Sony Music. Британският хор, който изпя "Stand By Me" по време на сватбените тържества пред двореца Кенсингтън, ще включи песента на Бен Кинг в новата звукозаписна продукция.

„Ние сме напълно възхитени, наслаждаваме се, това е сън", заяви ръководителката и основател на хоровия състав Карън Гибсън, цитирана от Ройтерс. „Всички сме толкова развълнувани", допълни тя.Хорът изнася своите концерти вече повече от 20 години, но влезе в световните светлини на прожекторите с изпълненията си по време на сватбената церемония в Уиндзор.

Изпълнението на песента "Stand By Me" беше поставено на първо място в класацията за госпъл интерпретации в САЩ.„Наистина не очаквахме това. Размишлявахме над темата за прекрасното време, в което се състоя сватбата и може би че ще има платформа, на която ще се качим да пеем. Последното не се случи“, отбеляза Гибсън.

Следващата изява на хоровия ансамбъл ще се проведе в Лондон в края на ноември 2018г.