„Ил Диво“ отбелязват 15 години с нов албум

„Ил Диво“ отбелязват 15 години с нов албум

Излиза на 10 август 2018г.

Тенорите от „Ил Диво“ отбелязват 15 години от съществуването си като формация с нов албум. Дискът е 7-ми поред в кариерата на изпълнителите и носи заглавието “Timeless“. Те вече започнаха турнето, с което ще запознаят своите почитатели с някои от песните в новия звукозаписен проект. Поредицата концерти на Карлос, Урс, Себастиен и Дейвид, която ще продължи до края на годината, започна от Мексико, за да премине през САЩ, Китай, Русия, Япония, Австралия, ЮАР, Европа и Латинска Америка.

„Този албум представлява нашия поклон към вечната природа на музиката“, споделя Дейвид. „За мен “Timeless“ е един от най-специалните записи, които сме правили до този момент в кариерата си. Избрахме песни от различни периоди, които можем да открием в саундтраците на различни филми. Една от тях е митичната песен „Smile“, базирана на инструментална тема на Чарли Чаплин от лентата „Модерни времена“ от 1936г.“, пояснява Карлос. „През последните 15 години Il Divo обхвана голямо разнообразие от песни и жанрове, като ги направи със свой почерк. “Timeless“ е най-яркото доказателство за нашето музикално наследство по случай този юбилей“, споделя Урс. „Много се гордея с този албум, който вдъхновява за нови идеи на сцената. Надявам се да ви хареса толкова, колкото ние се наслаждавахме на неговото създаване“, допълва Себастиен.

Първият сингъл се нарича „Hola“ /„Здравей“/, който е испаноезична версия на песента на британската поп певицата Адел “Hello”. В диска са включени и интерпретациите на “Love Me Tender”, “What A Wonderful World”, “All Of Me” и “The Way We Were”.Още с дебютния си албум „Ил Диво“, които съчетават класическа и поп музика, заеха първа позиция в класацията Билборд Топ 200. Това постави началото на поредица от успехи, които вече стоят зад гърба на формацията – повече от 30 милиона продадени албума, 160 златни и платинени дискове в 33 държави.

Новият диск “Timeless“ ще бъде издаден под знака на Decca Gold, като част от Verve Label Group на Universal Music. Музикалната продукция ще се появи официално на музикалния пазар на 10 август 2018г.