Хосе Карерас обмисля оттеглянето си от сцената

Хосе Карерас обмисля оттеглянето си от сцената

Палма де Майорка, Испания

Испанският тенор Хосе Карерас не смята, че може да продължи да се изявява на сцената повече от две години. Това потвърди големият оперен изпълнител по време на среща с медиите в Палма де Майорка, Испания. Самият Карерас не може да конкретизира точна дата за оттеглянето си заради „топлината на публиката“, с която се зарежда. „Ще бъде много сложно решение“, признава 71-годишният певец.

Карерас взе участие в откриването на шестото издание на Музикалния фестивал „Порт Адриано“, който се провежда на Балеарските острови до 14 август 2018г. „Чувствам се щастлив да бъда на това място, благословено от Бога“, признава той. На сцената му партнираше испанското сопрано Сабине Пуертолас в съпровод на Arts Symphony Ensemble Orquesta под палката на Давид Хименес. В програмата прозвучаха популярни оперни арии, сарсуела и неаполитански песни.

Знаменитият оперен певец сподели кредото си още от началото на своята кариера- да пее и удовлетворява публиката. От своя страна, диригентът Давид Хименес заяви, че „всичко това е една мечта“. След като изтъкна значими моменти от творческия път на Карерас, той го накара да се усмихне със сравнението, че „трябва да се чувства като футболен треньор, който дава указания на Меси“. Хименес допълни, че в състава на Arts Symphony Ensemble Orquesta влизат музиканти от Симфоничния оркестър на Барселона и Оркестъра на Театър „Лисеу“, което е още едно доказателство за високото качество на музицирането им.