Международни звезди и вълнуваща мултижанрова програма в OPERA OPEN 2018 на Античния театър в Пловдив

Международни звезди и вълнуваща мултижанрова програма в OPERA OPEN 2018 на Античния театър в Пловдив

23.06- 29.07, Пловдив

OPERA OPEN 2018 ще се проведе от 23 юни до 29 юли на Античния театър. Лятната програма на Опера Пловдив включва дванадесет вълнуващи заглавия отново с участието на солисти с международна слава. Сред гост-изпълнителите са солисти на Болшой театър в „Лебедово езеро”; Алберто Газале с кариера в Арена Ди Верона в „Отело”; премиер солисти на хърватския балет в „Жизел”, водещото корейско сопрано Хай Йоон Лий в премиера на „Мадам Бътерфлай”; виртуозните пианисти Андреас Керн и Пол Цибис в световния шоу формат Piano Battle; изтъкнатите музиканти Веско Ешкенази и Людмил Ангелов в проект със страстна аржентинска музика; солисти от Оперетата на Будапеща и от Фолксопер Виена в Оперетна гала; солистката на Виенската Щатсопера Надя Кръстева в коронната й роля на Кармен; очарователното американско сопрано Джоана Паризи в „Трубадур”; българските певци със световна кариера Александрина Пендачанска, Камен Чанев, Иван Момиров, Деян Вачков и Крум Гълъбов; диригентът на Кралския филхармоничен оркестър в Лондон – Гжегож Новак, в „Кармен”; майсторите на мюзикъла Орлин Горанов и Мариан Бачев и редица други. В спектаклите участват солисти, хор, балет и оркестър на Опера Пловдив. В програмата са включени още Софийската филхармония, Държавна опера – Варна и Балетът на Македонската опера и балет. Спектаклите започват от 21 часа. Ако бъдат отменени поради дъжд, се провеждат на следваща резервна дата. Вижте програмата ТУК

Билети за OPERA OPEN се продават на касата на Опера Пловдив, в Билетен център пред Общината и лятната каса на OPERA OPEN на Главната улица в Пловдив, както и в мрежата на eventim.bg.

OPERA OPEN е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата.

В звуковия файл под снимките вляво ще откриете интервюто на Радостина Узунова с директора на Опера Пловдив Нина Найденова във връзка с предстоящия фестивал.