Награждават Бочели за проявената благотворителност

Награждават Бочели за проявената благотворителност

В Иския, Италия

Съпругата на Андреа Бочели, Вероника Берти Бочели, получи престижното отличие „Иския Глобал 2018" в качеството си на заместник-председател на фондацията на името на световноизвестния оперен изпълнител. Наградата бе връчена на официална церемония по време на Фестивала за кино и музика, който се провежда на вулканичния остров Иския, разположен недалеч от Неапол. Фондация „Андреа Бочели", която бе основана на 7 юли 2011г., бе удостоена с приза във връзка с осъществяването на поредица от благотворителни дейности.

„Имаме привилегията да превръщаме в конкретна помощ и така да връщаме любовта и привързаността на толкова много хора, които следват Андреа от години. Фондацията е жива лаборатория (лаборатория от енергии и идеи), замислена да помогне на хората и общностите да разкрият напълно потенциала си за растеж и осъзнаване", споделят Андреа и Вероника в социалните мрежи.

До момента усилията на организацията са довели до построяването на 7 училища в Италия и Хаити, като в тях се обучават всеки ден около 3000 ученици. От фондацията посочват, че 8 000 души получават основни здравни грижи в най-бедните и отдалечени райони на Хаити, а над 400 000 души в бедните квартали на островната държава получават ежедневно питейна вода. В рамките на програмата срещу ХИВ над 1000 деца са получили безплатен скрининг, а 800 домакинства са се възползвали от редовната помощ и подкрепа, свързани с болестта.

Следващата благородна проява, която подготвя екипа на Андреа Бочели, е спектакълът „Като красив ден през май“, базиран на операта „Андре Шение“ от Умберто Джордано. Приходите от него ще бъдат предназначени за благотворителните инициативи по света, които предприема фондацията на италианския тенор, както и за Центъра за борба с Паркинсон „Мохамед Али“ във Финикс, Аризона, САЩ. Събитието, ръководено от артистичния директор, диригент и пианист Карло Бернини, ще се проведе на 8 септември 2018г. на Арена ди Верона.