“Споделете музиката в двореца Врана” от 11 до 15 юли с богата музикална програма, представена от Софийска филхармония

“Споделете музиката в двореца Врана” от 11 до 15 юли с богата музикална програма, представена от Софийска филхармония

За пета поредна година Софийска филхармония

За пета поредна година Софийска филхармония и Столична община превръщат зеления парк на двореца Врана в сцена за любителите на класическото изкуство. Програмата на мероприятието е разнообразна и наситена, а всяка от концертните вечери е коренно различна от останалите и поднася различно музикално преживяване.
Последната вечер споделяме музиката със Софийска филхармония и едни от най-любимите класически произведения – Увертюра към операта “Сицилиански вечерни” на Верди, Симфония №4 “Италианска” на Менделсон, Увертюра 1812 на Чайковски и Концерт за китара и оркестър “Аранхуес” на Родриго. Дирижира талантливият Крис МакКракен от Великобритания, а гост-солист е виртуозният китарист Кристиян Райхер от Германия.
И тази година организаторите са се погрижили за паркоместа за гостите, които предпочитат да използват собствен транспорт, а Столична община е осигурила два допълнителни автобуса, които ще изчакват до края на концертите. Подробности за разписанието им ще бъдат публикувани на сайта на Софийска филхармония. Билетите за концертите от цикъла “Споделете музиката” вече са в продажба на касата в зала „България“ и мрежата на Ивентим. Организаторите са подготвили пакетни цени и отсъпки за посетителите на две или повече концертни вечери. Концертите са част от календара на културните събития на Столична община. Програма:
11 юли 19 ч. Фотоизложба „90 години Софийска филхармония“ 20 ч. James Bond Live in Concert концерт на Софийската филхармония и приятели

12 юли 20 ч. „Мисия Врана“ концерт на Quarto Quartet и приятели

13 юли 17 ч. „Да свирим на оркестър“ ателие за малки и големи 19 ч. „Пълнолуние“ концерт за деца и тийнейджъри Fortissimo family и Софийска филхармония диригент: Павел Златаров

14 юли 20 ч. „Музика под звездите“ концерт на формациите „Bella Voce“ и „Славяни“ диригент: Славил Димитров

15 юли 20 ч. Заключителен концерт на Софийска филхармония диригент: Крис МакКракен солист: Кристиян Райхерт - китара