Доминго и Флорес откриват Мондиал 2018

Доминго и Флорес откриват Мондиал 2018

В Русия

Гласовете на Пласидо Доминго и Хуан Диего Флорес ще прозвучат на оперната гала, която съпътства церемонията по откриването на Световното първенство по футбол в Русия. На 13 юни уважаваният испански тенор и неговия перуански колега ще се качат на сцената, разположена на Червения площад в Москва, съобщават организаторите, цитирани от информационната агенция ИТАР-ТАСС. Припомняме, че поради загуба на гласа си Хуан Диего Флорес отказа да играе в спектаклите на операта „Риголето“ от Джузепе Верди във Виена, планирани за 7 и 10 юни. В ролята на Херцога на Мантуа се превъплъти сицилианският тенор Иван Магри. Неотдавна Хуан Диего Флорес призна пред медиите, че от малък е запален по футбола и че като дете са го наричали с малкото име на легендарния перуански футболист и треньор Хулио Сесар Урибе.

Съзвездието от знаменитости по време на галавечерта за откриване на Мондиал 2018 се допълва от пианиста Денис Мацуев, оперната прима Анна Нетребко и съпруга й Юсиф Ейвазов, руския бас Илдар Абдразаков и колоратурното сопрано Албина Шагимуратова. Техните изпълнения ще бъдат в съпровод на Оркестъра на Мариинския театър под диригентството на Валерий Гергиев. В концерта ще вземе участие и татарстанското сопрано Аида Гарифулина, която на 14 юни на стадион „Лужники“ преди мача Русия- Саудитска Арабия ще дели сцената с британския поп-певец Роби Уилямс.

Междувременно на пресконференция за спектакъла „Макбет“ от Джузепе Верди, в който ще си партнира с Анна Нетребко и който ще се играе на 17 юни в Берлинската щатсопер под палката на Даниел Баренбойм, Пласидо Доминго, който е заклет привърженик на „Реал Мадрид“, коментира актуалната политическа ситуация в Испания. Големият испански тенор заяви, че очаква новото правителство на социалиста Педро Санчес „да мисли за Испания и какво представлява тя преди всичко….Въпреки че страната ни има различни региони с различна чувствителност, Испания е велика нация, с която много се гордея“.