Кралят на фламенкото Висенте Амиго води „Сърцето на Андалусия“ в сърцето на София

Кралят на фламенкото Висенте Амиго води „Сърцето на Андалусия“ в сърцето на София

27 септември, зала 1 на НДК

Кралят на фламенкото Висенте Амиго идва за първи път в България на 27 септември 2018 за концерт-спектакъла "Сърцето на Андалусия" в Зала 1 на НДК. С повече от 25 години кариера, той е един от най-големите съвременни испански китаристи и няма как да не запали кръвта и на българската публика по голямата си лична страст – фламенкото.

Харизматичният музикант, който идва по покана на Germi Art & Entertainment, съчетава в себе си всички качества на световна звезда – той е безумно талантлив, красив и самовглъбен артист с милиони почитатели по цял свят. Висенте Амиго има в актива си осем студийни албума, многобройни музикални награди за фламенко, включително и наградата за Най-добър фламенко китарист от сп. Guitar Player, златен медал за изящни изкуства от испанското правителство, а за албума си "Ciudad de Las Ideas" /"Градът на идеите"/ получава и най-престижното музикално отличие – награда Грами. Последният му албум Memoria de los Sentidos /"Памет на чувствата"/ също получава номинация за Грами за Best World Music Album 2017.

Българската публика ще има шанса да го види с емоционалния концерт-спектакъл "Сърцето на Андалусия" – вълшебна лирична приказка за екзотичния дух на южната земя на Пиренеите, пълна с толкова много история, архитектура и изкуство – дело на народи от различен етнос и религия.

Популярността на китариста от Кордоба Висенте Амиго се дължи не само на вълнуващия и елегантен китарен стил, който е негова запазена марка, но и на таланта му на композитор. В музикалната му история гордо стоят колаборации с много световни артисти – с идола му и първопричината самият Висенте да хване китарата – Пако де Лусия, Стинг, с който записват заедно песента Send Your Love, музикантите от Dire Straits, алжирската поп звезда Khaled и знаменитата бразилска джаз пианистка и певица Елиане Елиас.

Сърцето на Андалусия на Висенте Амиго се осъществява с подкрепата на Институт Сервантес – София.

Билетите за концерта са на цени от 50 до 100 лв. и вече са в продажба в мрежата на Eventim. В страницата на събитието във Facebook може да намерите актуална информация за концерта.