Сър Карл Дженкинс ще дирижира  „100 дни за мир“

Сър Карл Дженкинс ще дирижира „100 дни за мир“

Организира военен музей в Лийдс

Кралският музей на армията и военното дело в Лийдс организира гала вечер с музика и размисли по повод отбелязването на стогодишнината от последните 100 дни от Първата световна война. Събитието ще премине под надслов „100 дни за мир“ и ще се проведе на 6 септември 2018г. в Централната зала в Уестминстър, Лондон.

Уелският композитор Сър Карл Дженкинс ще дирижира своята Меса за мир "Въоръженият човек", която ще прозвучи в изпълнение на Кралското хорово дружество и Оркестър Филхармония. Музиката ще прозвучи на фона на кадри от филма на Хефин Оуен „Въоръженият човек". В програмата е включено и още едно съвременно произведение- „Голямото мълчание" на Самюъл Бордоли, написано в памет на хористите, убити по време на Първата световна война. Предстои да бъде показана инсталация „Там, но не там“, която ще бъде представена от организацията с идеална цел "Remembered” във връзка със 100 години от Първата световна война.

Приходите от музикалната проява ще бъдат дарени на три благотворителни организации, които работят в подкрепа на военните ветерани, изправени пред предизвикателствата, свързани с психичното здраве: “Help for Heroes“ , “Combat Stress“ и “Heads Together“. Инициативата е част от кампанията и психично здраве на Кралската фондация, основана през 2009г. от Принц Уилям и Принц Хари.